В Україні з вітрин магазинів пропадуть сигарети?

 

 

 

 

У ВР був зареєстрований проект закону, згідно з яким передбачається заборонити викладати тютюнові виробі на вітринах магазинів, а також торгових точках сигарет.

Про те, що такого роду закон буде працювати успішно, каже досвід інших держав, де вже впроваджені подібні ініціативи.

Як розповіла Катерина Римаренко, що є фахівцем відділу профілактики вживання алкоголю і тютюну Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я Української держави. Згідно зі словами експерта, наслідками такого роду дій стане реальне скорочення поширеності куріння, перш за все, серед дітей і підлітків. Спеціаліст пояснила: «Власне, ця законодавча ініціатива якраз і спрямована на те, щоб убезпечити молодь від початку куріння. Адже викладки сигарет в точках продажу – це вже прихована реклама сигарет».

Також Римаренко заявив, що згідно з дослідженнями, які проводилися на території нашої держави, 72 відсотки дорослих громадян України сприймають такого роду викладки як рекламу. Але ось в Україні строго заборонена реклама тютюнових виробів. При цьому фахівець підкреслила: «Це один із способів, які винайшла індустрію для просування свого продукту. Контролювати виконання цього закону повинна Нацполіція».

Джерело: businessua.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь