Cвято Cвятого Миколая вчить нас проявляти добро один до одного

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. Найбільш щиро, з захопленням і радістю діти сприймають свято Святого Миколая, адже його завжди вважали їх покровителем і заступником.

Тож, напередодні найулюбленішого свята дітей, учнівсько-педагогічний колектив Ніжинської ЗОШ №4 прославив Святого Миколая у піснях, віршах, повчальних історіях через сценічну майстерність.

На гостини до школи, аби стати учасниками казкового дійства, завітали і вихованці ДНЗ № 4 “Орлятко”. Почесним гостем став депутат Чернігівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергій Охонько. Ніби справжній помічник Святого Миколая, Сергій Миколайович подарував навчальному закладу світлі подарунки – лампи для спортивної зали, які мають велике значення не тільки для комфортного, але і безпечного перебування там дітей.

«Це свято вчить нас бути уважнішими один до одного і проявляти доброту. Ми маємо шукати можливість зробити краще свій колектив, своє рідне місто Ніжин і свою Батьківщину – Україну. У ці Різдвяно-Новорічні свята маємо гарний привід когось ощасливити, здійснивши мрію. Сподіваюсь цей подарунок школі у вигляді ламп для спортивної зали не лише зробить якіснішим освітлення. але й покращить процес заняття спортом», – привітав адміністрацію школи та учнів обласний депутат.

Зі совами вдячності  за розуміння та підтримку Сергію Охоньку дітивручили запашний коровай.

А далі на сцені навчального закладу розгорнулось справжнє казкове дійство, в ході якого  талановиті учні розказували вірші, співали пісні, інсценували різні сценки, поки Миколай готував діткам подарунки. Кожен з присутніх міг перенестись в казковий ліс, до якого малеча зносила листи адресовані Святому Миколаю. Янголята допомагали цим листам дістатись до місця призначення, а за цим всім спостерігали лісові звірята. Як зазначає директор школи Олег Манойленко, метою дійства було допомогти дітям і дорослим побачити красу, бути уважними до людей, до маленьких речей, насолоджуватися Божим світом і дякувати Творцеві за дари.

«Кожен із нас може бути помічником святого Миколая і проявляти підтримку, радість та любов один до одного. Дуже щасливий, що в нашому закладі навчаються чемні та виховані діти, Бажаю, щоб у кожну оселю завітав Святий Миколай», – зауважив Олег Іванович.

На завершення свята Святий Миколай вручив діткам солодкі подарунки та закликав бути слухняними протягом всього наступного року, радувати батьків та бути прикладом один для одного.

Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь