Сучасні автобуси незабаром курсуватимуть Ніжином

 

 

 

 

З існуючих основних видів міського пасажирського транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) автобус є найбільш поширеним, а в багатьох містах України, таких як Ніжин, і єдиним видом транспорту.

Громадський транспорт грає найважливішу роль в процесі перевезень пасажирів у Ніжині. Однак сьогоднішній стан міської транспортної мережі не відповідає вимогам сучасного життя міста і накладає негативний відбиток на життя ніжинців.

Велике значення для високої якості обслуговування пасажирів громадським міським транспортом має оптимізована транспортна мережа міста.

Однією з основних проблем ніжинського міського громадського транспорту є сильна зношеність і недостатні темпи оновлення рухомого складу. Як наслідок зносу рухомого складу – знижується рівень технічної надійності та безпеки пасажирського транспорту, зростає потік сходів з лінії з технічних несправностей. Крім того, в значній мірі ростуть витрати на експлуатацію рухомого складу і собівартість перевезень пасажирів.

Проблема підприємств громадського транспорту Ніжина полягає в тому, що вони не можуть стати в сучасних умовах прибутковими за рахунок більш ефективної роботи, а не за рахунок підвищення тарифів. І сьогодні в цілому вони залишаються збитковими.

В останні роки рівень і якість транспортного обслуговування населення нашого міста, помітно знижується. Взяти лише автобуси, що курсують центральною вулицею міста, у яких, в основному, одні двері працюють на вхід та вихід, що не відповідає сучасним безпечним нормам пасажирського перевезення, і це викликає справедливі нарікання пасажирів і призводить до нагнітання соціальної напруженості в місті.

У цілому ситуацію на сьогоднішній день у сфері громадського пасажирського транспорту у Ніжині можна охарактеризувати як критичну. З огляду на це міська рада і подала на розгляд виконавчого комітету нові, сучасні умови конкурсу, згідно яких ніжинці отримають оновлені, безпечні та якісні пасажирські перевезення.

20 грудня на черговому засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради було затверджено умови конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування в м. Ніжині на 2018 – 2025 роки.

Згідно умов конкурсу ніжинські пасажири отримають оптимізовану транспортну мережу міста. Для ніжинців це означає, що кількість автобусів які використовуються на маршрутах буде зменшено, замінивши їх на автобуси з більшою пасажиромісткістю, для того аби зменшити собівартість перевезення пасажирів та покращити обслуговування пасажирів на міських автобусних маршрутах.

Також, як зазначено в умовах конкурсу автобуси будуть від 19 і більше місць для сидіння, та обладнані не менше, ніж двома входами/виходами для пасажирів з автоматичним відкриванням дверей.

До того ж ніжинці отримають додаткові рейси до зупинки «Міська лікарня», які здійснюватимуть транспортні засоби маршрутів № 1 та № 12, щоденно, у встановлений час, згідно розкладів руху та до НВК «Прогрес», які здійснюватимуть транспортні засоби маршрутів  № 1, 4, 11, 12, 13, 14, 15 , щоденно крім вихідних та святкових днів, для перевезення працівників підприємства у встановлений час згідно розкладів руху.

Надійна і ефективна робота громадського транспорту для міста є найважливішим показником соціально-політичної та економічної стабільності, і на даному етапі міська рада веде відповідні роботи  в цьому напрямку…

Вікторія Коломійченко для NizhynNews

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь