Співробітники Ніжинського музею ініціюють створення Міського екологічного центру

 

 

 

 

Громадський проект «Міський екологічний центр при Ніжинському краєзнавчому музеї імені Івана Спаського».

Просимо підтримати створення Міського екологічного центру.
Людина є частиною природи, і яких би вершин не досягли наука і виробництво, але все одно ми залишаємося залежними від природного середовища. Між тім природа вже давно сама потребує захисту від людини. Проблема екології у ХХ столітті була включена у число глобальних загроз людства. У ХХІ столітті у багатьох країнах світу вона визнана головною та першочерговою.
Ніжин не може залишатись на узбіччі цієї загальносвітової тенденції. І мова зовсім не про данину моді. Ніжинці потерпають від екологічних проблем не менше ніж інші жителі України. Про це свідчить статистика численних захворювань, в основі яких забруднені повітря, вода, грунти, дисбаланс в екосистемі регіону вцілому. Ігнорувати це не можна.
Співробітники НКМ ім. І. Спаського виступили з ініціативою створення Міського екологічного центру при Ніжинському краєзнавчому музеї імені Івана Спаського У задумі цей Центр має стати координаційним осередком діяльності містян спрямованої збереження природного середовища, майданчиком для спілкування екологічного активу міста, вчителів, вихователів, школярів. Його завданнями наступні: моніторинг та вивчення екологічних проблем міста, поширення серед ніжинців знань про природу, способи збереження навколишнього природного середовища, ініціювання та проведення екологічних акцій, тощо.
Детальніше про проект можна дізнатись на сайті Ніжинської міської ради за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/…/analz-proektv-gromadskogo-by… або поспілкувавшись із керівником проекту Тарасенко Ларисою Іванівною (т. 0682374424)
Просимо всіх небайдужих проголосувати за громадський проект «Екологічний центр при Ніжинському краєзнавчому музеї імені Івана Спаського». Для цього необхідно заповнити бланк голосування та передати або у виконком за адресою:
– площа Івана Франка, 1 , каб. 65 ( 4 поверх) понеділок – п’ятниця з 8.00 до 17.00
або співробітникам музею за адресами:
– відділ «Природа Приостер’я» НКМ ім. І. Спаського (вул. Батюка, 14) кожного дня з 8.00 до 17.00
– Художній відділ НКМ ім. І. Спаського (вул. Батюка, 6) кожного дня з 8.00 до 17.00
Голосування триватиме лише до 4 січня 2019 року.

Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь