КП «ВУКГ» хоче змінити суму, на яку керівник укладатиме договори без рішення сесії

 

 

 

 

26 грудня відбулась позачергова сесія Ніжинської міської ради. На розгляд депутатів потрапило два проекти рішень одне з яких стосувалось внесення змін до Статуту комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства». Ще на початку обговорення у депутатів з’явились зауваження по фінансовій частини статуту.

Одна зі змін стосувалась збільшення суми на яку начальник підприємства може самостійно укладати договори. Збільшилась вона з 300 000 грн. до 700 000 грн. Звісно, різниця суттєва, що не могло не спровокувати дискусію. Окрім того, проект рішення не витримав процедуру оприлюднення в термін 20 днів.

Начальник КП «ВУКГ» Владислав Корман пояснив таку необхідність і терміновість: «Всім відомо, що змінюється вартість паливно-мастильних матеріалів, а отже договори доводиться постійно переукладати. Сумарна сума, яку ми проводимо по господарській діяльності перевищує 700 000 грн. Тож бажано змінити суму, на яку керівник укладає договори самостійно, без рішення сесії, господарські договори задля оперативного вирішення питань».

Звісно у ракурсі цього обговорення було зачеплене питання щодо виду палива, яке закупляє підприємство, і чи користуються ним працівники.

На це Владислав Корман повідомив, що може надати бажаючим депутатам розрахунки по закупівлі паливно-мастильних матеріалів, а щодо того, чи використовують їх його працівники зазначив, що так, але по відповідному ліміту для виконання службових обов’язків. У середньому на день витрачається 30 000-40 000 грн., оскільки нині ведеться прибирання снігу.

Депутати зійшлись на думці, що дані зміни мають обговорити профільні комісії і вже тоді приймати рішення. Тож дана зміна до статуту була направлена на доопрацювання.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь