Раді рекомендують урівняти права одинокого батька та матері

 

 

 

 

Парламентський комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект, яким права чоловіків, які самотужки виховують дитину, прирівнюються до прав одиноких матерів. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради, передає УНН.

Законопроект №8204 передбачає надання чоловікам рівних прав з жінками. Зокрема, урівняння в праві на отримання державної допомоги для одиноких батьків та матерів. На сьогодні, відповідно до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”, право отримати допомогу на дітей дається лише одиноким матерям.

Окрім цього, у разі ухвалення законопроекту, одинокий батько зможе влаштовуватись на роботу без попереднього випробувального терміну та матиме однакове право з жінками під час процедури видачі судового наказу про повернення з-за кордону на територію України дитини, яка незаконно вивезена (переміщена) та/або незаконно утримується за її межами внаслідок протиправної поведінки одного з батьків, якщо такі дії не містять складу злочину.

Законопроект зареєстрований в парламенті в березні 2018 року, проте досі не виносився на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, Президента України Петра Порошенка закликали вирівняти в правах батька-одинака з терміном мати-одиначкана законодавчому рівні.

Джерело: УНН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь