Що очікує українських безробітних в 2019 році

 

 

 

 

Виїзд найбільш кваліфікованих фахівців на заробітки закордон не вирішує проблему безробіття всередині країни, оскільки основним сектором, який демонструє найбільш висхідний темп розвитку залишається торгівля імпортними товарами. Малий і середній бізнес так і не отримав сприятливих умов для розширеного відтворення.

З 1 січня 2019 року в Україні набуває чинності новий порядок реєстрації та перереєстрації безробітних. Відповідну постанову Кабінет міністрів України прийняв ще у вересні-2018.

За новими правилами, безробітних будуть оцінювати, щоб з’ясувати, наскільки вони мотивовані до праці. Також буде оцінюватися можливість працевлаштування конкретної людини.

Крім того, впроваджується інститут кар’єрного радника. Спеціаліст буде допомагати безробітному шукати роботу і планувати кар’єру. Радник на основі оцінки безробітного допоможе скласти індивідуальний план з працевлаштування.

Нагадаємо, що вирішення по великому рахунку проблеми безробіття стане можливим за умови реального зростання економіки через активізацію діяльності виробничих підприємств.

Український журнал «Економіст»

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь