Ніжин та Одеса планують впровадити поглиблене ЕСКО-партнерство у міських школах та дитсадках

 

 

 

 

Незважаючи на період зимових свят, услід за місцевою владою Савранського району на Одещині, проекти з енергосервісу (ЕСКО) за моделлю поглибленого партнерства планують впроваджувати в містах Одеса та Ніжин.

У м. Ніжин затверджено істотні умови для 2 договорів на загальну суму понад
3,3 млн грн для впровадження енергосервісу за механізмом поглибленого партнерства у:
 загальноосвітній школі № 9 (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018–10–26–000211-b);
 спортзалі цього навчального закладу (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018–10–23–002473-b).

В той же час в Одесі оголошено 4 тендери на закупівлю енергосервісу, який впроваджуватимуть разом замовники та інвестори.

«У рамках зазначених проектів планується реалізація не поодиноких, а цілого комплексу енергоефективних заходів, у т. ч. за активної участі замовника», — пояснив Сергій Савчук та додав, що така співпраця допоможе отримати максимальну економію енергоресурсів та витрат на комунальні послуги, а також швидше повернення інвестицій.

Нагадуємо, що 2018 рік став проривним у розвитку енергосервісу в Україні. За рік укладено 206 ЕСКО-договорів на суму контрактів близько 200 млн гривень, що в 10 разів більше, ніж у 2016 році.

Водночас започатковано потужну роботу щодо реалізації ЕСКО-проектів на об’єктах міністерств та відомств. Вже впроваджуються 4 договори на модернізацію насосних станцій Держводагентства на суму понад 33 млн гривень.

«Закликаю усіх використовувати ЕСКО-механізм! Це ідеальний формат взаємовигідної співпраці органів влади та інвесторів задля корисної справи — підвищення енергоефективності бюджетних установ та об’єктів державної власності!», — наголосив С.Савчук.

Дізнавайтеся про потенційні ЕСКО-об’єкти на сайті Держенергоефективності: http://saee.gov.ua/uk/content/energoservis_1.

Джерело:agroperspectiva

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь