Українці зможуть міняти валюту в банкоматах та терміналах

 

 

 

 

Банкам та іншим фінустановам дозволили проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої.

Нацбанк спростив обмінні операції з готівкою. З початку 2019 року українці зможуть обміняти валюту просто в банкоматах та платіжних терміналах.

Про це повідомили у прес-службы Національного Банку України.

НБУ вирішив спростити проведення банками та іншими фінансовими установами операцій з обміну валют. Таке рішення прийняли ще у червні минулого року, зазначають у відомстві.

З початку цього року набувають чинності нові правила валютно-обмінних операцій у частині, що стосуються проведення обміну валют через платіжні пристрої – банківські автомати та платіжні термінали.

Зокрема, банкам та іншим фінустановам дозволили проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої (банкомати, платіжні термінали).

“Після доопрацювання програмного забезпечення українці зможуть не тільки продавати, а й купувати готівку іноземної валюти з використанням цих пристроїв”, – додали представники Нацбанку.

Для впровадження та тестування нової ситеми виділили шість місяців, за які фінустанови повинні забезпечити клієнтів можливістю міняти валюту самостійно за допомогою банкоматів та терміналів.

“Для впровадження нових вимог, що стосуються застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) під час проведення обміну валют через платіжні пристрої та оформлення відповідних розрахункових документів РРО, квитанцій та чеків банкомата, фінансовим установам надано шестимісячний перехідний період… Проводити валютно-обмінні операції за новими правилами вони почнуть з 1 січня 2019 року”, – вказали у Нацбанку.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь