У Ніжині з’явились перші електрозаправки

Збереження екосистеми зараз стає все актуальнішим в галузях виробництва. Великий вклад у це роблять виробники і установники зарядних станцій. Зрозуміло, що поки що це не прибуткововий бізнес, а так зване вкладання у майбутнє. Звісно, і ризики досить великі в інвесторів, адже розуміння «завтра» досить туманне. На сьогодні в Україні разом зі зростанням продажів електромобілів збільшилася і кількість встановлених зарядних пристроїв по всій країні. Уже зараз налічується більше 1 000 електрозаправок, причому розташовуються вони, в основному, не на класичних АЗС, а в кафе і ресторанах.

 

Цей напрямок почав поступово розвиватись і в Ніжині. Ще у липні 2017 року на дорогах Ніжина з’явилось перше «еко-таксі» фірми «Лідер». Вже тоді засновник служби таксі Сергій Охонько говорив про плани встановлення швидких станцій електрозаправок, щоб еко-автомобілі системно запрацювали в Ніжині. Задуми втілились на початку 2019 року. Зараз у місті почали встановлювати перші електрозаправні станції для зарядки електромобілів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Сергій Охонько. Такі вже є по вулицях: Космонавтів, Прилуцька, Березанська та в центральній частині міста – у парку Шевченка.

«Це черговий крок до збереження довкілля у рідному Ніжині! У найближчий місяць встановимо ще 10 станцій, а до кінця року всього в Ніжині їх буде 25, на території Чернігівської області – понад 100. Також з наступного місяця ми починаємо продаж електромобілів в Ніжині, Прилуках та Чернігові. Перехід з паливних двигунів на електромобілі не тільки зберігає довкілля, а й суттєво економить сімейні кошти, адже економія на 100 км практично в 5 разів! До того ж, в електромобілях не потрібно замінювати мастила, свічки, фільтри, тощо – тільки ремонт ходової частини. Переваги суттєві, і головне – ми бережемо довкілля і здобуваємо енергетичну незалежність від нафти та газу», – коментує Сергій Охонько.

 

Компанія «Електро Альянс УА», котра проводитиме продаж електрокарів, говорячи про свою мету, зазначає: «Наша компанія на реальному прикладі доводить. що рятувати екологію – не тільки корисно, але й прибутково! Ми стовідсотково впевнені, що незалежність нашої Батьківщини – в її енергетичній свободі».

Відповідно, кожного місяця в Україні з’являється десятки електричних заправних станцій. Щодня десятки українців стають щасливими власниками електричних автомобілів, а десятки електростанцій, що працюють від джерел відновлюваної електроенергії – створюють мегавати електроенергії щогодини.

Невдовзі дорогами Ніжина їздитиме десятки електромобілів, а це означатиме, що люди готові до співпраці з природою, бережучи її екологію.

Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь