Нові субсидії боляче вдарять по кишенях українців: що потрібно знати вже сьогодні

 

 

 

 

У Нафтогазі не підтримують ініціативу уряду видавати субсидії у вигляді “живих” грошей. Про це повідомили представники НАК “Нафтогаз”.
Спеціалісти наголошують, якщо такі субсидії не надійдуть на рахунок вчасно, то українцям доведеться сплачувати повний розмір платіжки.
Компанія пропонувала, щоб українці отримували “живі” гроші на власний рахунок і самостійно, без перепон розпоряджалися ними. Водночас грішми і далі будуть розпоряджатися надавачі послуг, пояснили у Нафтогазі.
27 грудня 2018 року уряд ухвалив постанову про перехід до системи надання субсидій у грошовій формі. Тепер субсидії нараховуватимуть на персональні рахунки споживачів в Ощадбанку, які вони повинні заздалегідь відкрити.
Персональний обліковий запис матиме спеціальний режим використання. Тобто кошти першочергово будуть спрямовуватися на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію й воду.
Споживачі отримуватимуть платіжки у яких буде зазначено, скільки компослуг покриє субсидія, решту громадяни сплатять самостійно. З банку надійде повідомлення, скяільки ще потрібно доплатити за комуналку.
Додамо, з нового року українці більше платитимуть за опалення. З 1 січня почали діяти нові тарифи. Крім опалення дорожчим стало ігаряче водопостачання.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь