6 днів на свободі – на 12 років до в’язниці

 

 

 

 

48-річний Сергій Могильний, неодноразово судимий уродженець Ніжина, житель Корюківки, мовчки стояв у клітці, слухаючи вирок. 22 грудня в Чернігівському районному суді його оголошувала колегія суддів: Вікторія Олещенко, Лариса Хоменко, Владислав Кухта. Могильного за розбій з проникненням в житло засудили на 12 років позбавлення волі.

Перед цим він був судимий за розбій, грабіж і крадіжку в 2011 році. Вийшов 31 серпня цього року і пробув на волі всього шість днів.

П’ятого вересня на початку сьомої ранку 45-річна мешканка Бобровиці Валентина Мироненко збиралася на роботу. Перед виходом вирішила винести сміття. Відчинила двері, стала виходити з квартири, і тут удар по голові. Невідомий накинувся на неї зі словами: «Ти попалася, де гроші?» Почав бити. Жінка кричала, кликала на допомогу. Він заштовхав її в квартиру.

Валентина вирвалася, хотіла сховатися в кухні, але Могильний наздогнав її, повалив на підлогу і продовжував бити. Потім дістав скотч і намагався заклеїти їй рот, зв’язати їм руки і ноги. Але жінка з усіх сил відбивалася, здирала скотч. Тоді він вирвав у неї пасма волосся і став душити за горло. Крики жінки почули сусіди. Її врятувало ще те, що розбійник не зачинив за собою вхідні двері. Сусіди прибігли і схопили його. Тримали до приїзду поліції. Сергій Могильний був у білих господарських рукавицях з помаранчевим напиленням на долонях. Про те, як жорстоко бив жертву, свідчили бризки крові на стінах квартири, підлозі. Навіть його кепка закривавлена.

6 днів на свободі - на 12 років до в'язниці

Могильний намагався викрутитися. Придумав свою версію, щоб довести суду, що у нього не було наміру заволодіти майном потерпілої. Сказав, що після звільнення приїхав до Києва. На залізничному вокзалі познайомився з чоловіком, який назвався Славою Дроздом. Вони випили, Сергій розповів, звідки і куди прямує. Слава запропонував підзаробити, налякати жінку. Показав її фотографію, розповів, де живе, і дав 300 доларів. Він приїхав у Бобровицю, пішов за вказаною адресою і напав. Його мета була тільки залякати.

Суд перевірив його версію, але вона не підтвердилася з ряду причин. При затриманні у нього не було трьохсот доларів. Одна з сусідок по сходовій клітці чула;як він казав: «Попалася. Де гроші?» Та й сама потерпіла пояснила суду, що вона самотня. Ні ворогів, ні боргів не має, тому не існує такого чоловіка, який би хотів її за що-небудь залякати. На суді жінка сказала, що прощає.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №52 (1702), 27 грудня 2018 року gorod.cn.ua

Джерело: mynizhyn.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь