Ніжин та Кунашівка налагоджують взаємодію

 

 

 

 

31 жовтня 2018 року Ніжинською міською радою було прийнято рішення №2-44/2018 «Про надання згоди на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району до Ніжинської міської територіальної громади», згідно якого було покладено початок приєднання Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району Чернігівської області (сіл Кунашівка, Паливода та Наумівське) до Ніжинської міської територіальної громади Чернігівської області.

Кунашівська сільська рада стала першою громадою, яка приєдналась до міста Ніжина і утворила Ніжинську об’єднану територіальну громаду. З метою виконання подальших дій щодо реалізації вищезазначеного рішення керівництвом комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» стартувало розширення сфери своєї діяльності на територію приєднану до місцевої ради, що увійшла до складу ОТГ. Було прийнято вкрай важливе рішення – встановити в селі Кунашівка спеціальні металічні контейнери для збору твердих побутових відходів. Таке рішення – тільки перший етап плану впровадження у селі цивілізованої та якісної послуги зі збору та захоронення ТПВ. Після закінчення зими та зі сприятливих умов КП «ВУКГ» планує встановити в Кунашівці повноцінні сучасні сміттєві майданчики, на кшталт тих, які стоять вже в Ніжині.

Раніше в даному селі такого сервісу, як систематичний збір та вивезення сміття, взагалі не існувало. Мешканці в основному «утилізовували» сміття власноруч – хто спалював, хто вивозив у посадки, на поля, в ліси утворюючи при цьому стихійні сміттєзвалища або збирали кошти, наймали вантажівку та вивозили до Ніжинського полігону.

Як зазначив керівник КП «ВУКГ» Владислав Корман: « Рішення зі встановлення майданчиків для збору ТПВ націлене на кардинальні зміни в системі вивезення сміття та збереження екології села Кунашівка. Люди повинні відчути тільки покращення від таких нововведень. Наше ж комунальне підприємство зі свого боку прикладе максимум зусиль, щоб якість послуг була на гідному рівні та цілком задовольняла потреби приєднаної Кунашівської сільської територіальної громади ».

Третього січня до Кунашівки було завезено та встановлено 8 новеньких баків для збору змішаного сміття та один сітчастий для роздільного збору вторинної сировини по 4 категоріям: скло, метал, пластик та папір. Два баки та сітку було встановлено у центрі біля магазинів, а інші 6 розставлено по всьому селу. Весь процес розміщення здійснювався під чуйним керівництвом виконуючої обов’язки старости Пелехай Любові Миколаївни та начальника цеху санітарної очистки та механізації Федчуна Миколи Андрійовича. Вивіз сміття буде здійснюватись по мірі заповнення контейнерів.

Джерело:unenizh

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь