Ніжинські дошкільнята весело щедрували. Фото

 

 

 

 

Ось і настали чарівні часи Щедрого вечора на рідній українській землі.
У цей день, за традицією, хлопці й дівчата ходять від хати до хати, щедруючи, бажаючи господарям щедрого вечора, доброго здоров’я та добробуту у Новому році. Щедрування супроводжується музикою, танцями, побажаннями з обрядовою Козою, Циганом та Лікарем.
Вихованці ДНЗ №13 «Берізка» завжди підтримують українські звичаї та обряди. Дітлахи, разом з вихователями старших груп Парубець Н.Г. та Хорешко Н.В. музичним керівником Нагорною І.В., радісно і весело щедрували, як годиться – і в садочку біля новорічної ялиночки та Дідуха, і на майданчиках закладу . «Нині веселе і радісне свято, українські діти прийшли вас вітати!» – виспівували дошкільнята, пританцьовуючи та весело граючи на музичних інструментах.
Дзвінкоголосо звучало – «Щедрик, щедрик, щедрівочка! До вас наша мандрівочка. Сієм, сієм, засіваєм, з Новим роком вас вітаємо! На той Новий рік, щоб ліпше вродило, ніж торік!».
Дітлахи у національних костюмах співали щедрівок, засівали відбірним зерном дітей і дорослих, бажаючи всім господарям цього зимового морозного дня здоров’я, достатку й усіляких гараздів.
Після таких колоритних щедрувань всіх дітей пригостили , як годиться за традицією садка , смачними варениками з вишнями.
Хай сіється, родиться, добром повернеться в кожній хаті Рік Новий!


Завідувач ДНЗ №13 м. Ніжина Н. М. Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь