35-річний ніжинець сподівається лише на небайдужих людей

Близько двох років тому ніжинець Сергій Виноградов отримав тяжку травму – консолідуючий перелом шийки лівої стегнової кістки, Це сталося внаслідок розбійницько нападу на вулиці міста групою зловмисників, які його пограбували й по-звірячому побили. Після тривалий час перебував у  міській  лікарні,  де йому зробили операцію –  вкрутили в ліве стегно два гвинти, які  відтоді й тримають кульшовий суглоб. Молодий чоловік довго не міг підвестись з ліжка, потроху розходжувався, але без допоміжних засобів його пересування стало неможливим. Тепер користується милицями та ціпком, а за межами житла за сприятливої погоди – велосипедом, який заміняє Сергію ноги. Унаслідок  каліцтва він не має змоги заробляти собі на життя й подальше лікування власними засобами. Увесь його дохід – половина пенсії з інвалідності, інша частина вираховується на утримання малолітньої дитини. Батьки Сергія давно померли, особисте життя не склалося – розлучився ще задовго до трагічної події.

Найболючішим же ударом для травмованого  чоловіка стало те, що він втратив своє близьке оточення: ніхто з родичів та колишніх друзів не цікавиться його долею та нагальними потребами.

«На жаль, так трапляється, коли ти неповноцінний – стаєш непотрібний людям, але ж хто може таке передбачити? Я не ображаюсь, та постійно відчуваю цей біль», – розповідає Сергій.

«У вирішенні деяких  соціально-побутових питань  мені допомагають працівники Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, відчуваю  також  їхню моральну підтримку,  і це дуже багато для мене значить. Дивно, що чужі люди стали близькими, а рідні – чужими», – продовжує чоловік.

Проте, час іде, і стан Сергія погіршується…

«У травні 2018-го на прийомі у травматолога почув, що в мене є лише один рік на повернення до повноцінного життя. Потрібне ендопротезування  кульшового суглобу, завдяки якому  його рухливість може відновитись на 100%. Якщо ж не встигну за цей термін – почнуться незворотні процеси, після яких усе вже буде безнадійно. А поки  я маю надію, та в  неї є своя ціна – 150 000 грн. Така вартість операції. Приблизно стільки ж коштує і реабілітація. Спочатку соромився просити про допомогу, було ніяково, але зараз розумію, що інакше не вийде – можна сказати, питання життя і виживання», –  із болем говорить 35-річний ніжинець.

 

Операцію Сергію робитимуть у Києві.   Самотужки, без фінансової підтримки небайдужих людей, усвідомлює чоловік, йому не впоратись. Нині його статків не вистачає на оплату  використаних комунальних послуг  і не завжди вистачає навіть на хліб.

«Надто важко бути безпомічним. Я хочу й сам допомагати іншим, але поки і собі зарадити не можу, хоча намагаюсь. Підводячись кожного ранку, чую хрумкіт у  кістках стегна, і складається враження, ніби «розсипаюсь», адже  розумію, що суглоби стираються,  і час працює проти мене. У нашій країні, при нашому житті ніхто не застрахований від подібних ситуацій. Але поки є надія, є ще сили не падати духом і боротись за повернення до повноцінного життя. Найстрашніше  –  залишитись одному при живих родичах. Зараз дуже сподіваюсь на допомогу небайдужих людей», –  наостанок зазначає Сергій.

 

Всі бажаючі можуть допомогти Сергію назбирати кошти на операцію, перерахувавши їх на карту ПриватБанку:

Виноградов Сергій Сергійович

5168742600609360

0967164735    

Спілкувалась Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь