Ніжинська лікарня отримала нове обладнання для якісного обстеження слуху

 

 

 

 

У Ніжинській лікарні з нового року запрацював сурдологічний кабінет. ЛОР-відділення Ніжинської міської лікарні ім. М. Галицького отримало нове обладнання – сучасний діагностичний аудіометр з темпанометром для повного та якісного обстеження слуху.
«Апарат куплений за кошти міського бюджету у 2018 році, загальна вартість якого 321 тис. грн. Аби аудіометр функціонував, облаштували спеціальний кабінет, який має назву сурдологічний. Ремонт зробили за 65 тис. 360 грн. Це зекономлені кошти від ремонту даху гаражів. Також кабінет умеблювали. Меблі закуплені за кошти зі спецрахунку лікарні. Завідувач сурдологічного кабінету – Віталій Чайка, лікар – ЛОР, який пройшов спеціалізацію (курси)», – розповідає головний лікар Олександр Костирко.

За словами Олександра Костирка, таке обладнання, на якому нині працює лікар-фахівець, було тільки в Чернігові, а тепер і в Ніжині.
Віталій Чайка зазначає, що аудіметричний кабінет спеціально обладнаний за особливими вимогами, бо робота на апараті вимагає особливої тиші. Така методика не нова, але апарат сучасний. Озброївшись новим пристроєм, можуть бути отримані чисті тони різних частот і визначена проблема патології слуху та захворювань вух.
лікарня, сурдологічний кабінет, обладнання, слух
Лікар Віталій Чайка
Тетяна Марченко для  міської газетаи “Вісті”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь