Ніжин отримає 12,4 мільйона гривень від НЕФКО

 

 

 

 

На цьому тижні ніжинській міський голова  підписав кредитний договір між Ніжинською міською радою та Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією щодо фінансування проекту «Заходи з енергоефективності в м. Ніжині».
У рамках цього проекту передбачається комплексна термомодернізація Ніжинської ЗОШ I-IIIст. № 10.

У закладі буде впроваджено низку енергоефективних заходів, а саме: зовнішнє утеплення стін та цоколю, заміна вікон та дверей на енергоефективні, заміна зовнішнього освітлення на енергоефективне на базі LED технології, впровадження локальної припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією, реконструкція системи опалення та теплова ізоляція розподільчих трубопроводів, встановлення індивідуального теплового пункту (ІТП) з автоматикою погодного регулювання та програмуванням, ремонт скатної покрівлі з улаштуванням водостоків та утеплення перекриття скатного даху будівлі.

 
Загальна сума проекту – 13 800 000 грн., з них НЕФКО – 12 400 000 грн., Ніжинська міська рада – 1 400 000 грн.
Очікується, що впровадження вищезазначених заходів призведе, зокрема, до скорочення споживання теплової та електричної енергії, скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферу і скорочення витрат на обслуговування з міського бюджету, а також поліпшення умов перебування для школярів та персоналу.
 
За матеріалами Ніжинської міської ради

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь