Ніжинська міська рада хоче віддячити школярам, які перші повідомили про пожежу до служби порятунку 101.

Про це йшлося під час оперативної наради при міському голові 14 січня. Нагадаємо, що 12 січня у приміщенні історичного відділу Ніжинського краєзнавчого музею сталася пожежа. Зі слів очевидців та працівників закладу, рятувальники зреагували миттєво, що, відповідно, зменшило масштаби завданої шкоди приміщенню, яку могла нанести пожежа.

Як зазначив начальник відділу з питань НС та ЦЗН Генадій Чернишов, зважені дії рятувальників призвели до того що наслідки від пожежі були мінімальними. До того ж, каже Чернишов, те, що загоряння відбулося в робочий час також зіграло не останню роль, оскільки, аби пожежу вчасно не помітили ніжинські школярі, які неподалік гралися  надворі, то наслідки могли б бути в десятки, а то і в сотні разів масштабніші.

Тож, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко звернувся до начальника управління освіти із словами вдячності за ту роботу яку проводить школа по пожежній безпеці із школярами, та батькам, які також вдома проводять відповідні виховні заходи, пояснюючи дітям як діяти у таких ситуаціях.

Ігор Алєксєєнко звернувся до всіх, кому щось відомо з приводу тих школярів, які перші помітили та повідомили про пожежу, повідомити до міської ради аби віддячити цим спритним дітям, завдяки яким і вдалося наслідки від пожежі знизити до мінімуму.

Начальник управління освіти в свою чергу також зазначив, що по школах також буде проведена відповідна робота, аби дізнатися хто із учнів повідомив про пожежу.

 Вікторія Коломійченко для NizhynNews