Чим запам’ятався шаховий 2018-й рік у Ніжині?

 

 

 

 

На початку нового року прийнято підбивати підсумки року, що минув. Чим же запам’ятався шаховий 2018-й? Він приніс чимало досягнень ніжинським шахістам, як дорослим, так і дітям. Розпочала відлік перемогам збірна команда у складі В. Михальського, І. Рудіка, М. Кожем’яки, О. Яременка та А. Медвідя, яка впевнено посіла 1 місце у міжобласному турнірі, присвяченому пам’яті Героїв Небесної Сотні в м. Прилуки в лютому. Одночасно в м.Чернігові перше золото юнацьких шахів здобув О. Кулепестін, вигравши чемпіонат області серед юнаків до 10 років. А. Шеверда посіла II місце у чемпіонаті області з шахів серед дівчат  до 16 років; А.Ткаченко – III місце у чемпіонаті області з  шахів серед дівчат до 16 років.

 

У тому ж лютому В. Михальський завоював почесне ІІІ місце (102 учасники, у т.ч. 7 майстрів спорту) у Міжнародному турнірі зі швидких шахів «Меморіал О. Носенка» (м. Чернігів), до першої десятки також увійшли М. Кожем’яко — 6 місце та Д. Стеценко – 10 місце. У чемпіонаті області серед ветеранів М. Кожем’яко завоював срібну медаль.

У березні в м. Чернігові В. Михальський виборов чергове «золото» чемпіонату області серед чоловіків (43 учасники)! А О. Кулепестін переміг на представницькому Всеукраїнському шаховому турнірі «Київська весна» серед юнаків до 10 років (120 учасників)! Квітень – «срібло» чемпіонату області серед юнаків до 14 років О. Кулепестіна; А. Шеверда — II місце у чемпіонаті області з шахів серед дівчат  до 14 років; В. Шейко – бронза у чемпіонаті області серед дівчат до 14 років.

У травні в м. Ніжині було проведено відкриті чемпіонати області з активних шахів серед юнаків та дівчат до 10 та 16 років, у яких взяли участь 90 (!) юних шахістів: О. Кулепестін – I місце до 10 років, В. Полозов – IIІ місце до 10 років, А. Нестеренко – II місце до 16 років, О. Тулюля – срібло до 16 років серед дівчат.

Липень: збірна команда у складі В. Михальського, В. Примиренка, Д. Стеценка, І. Вітра, І. Рудіка перемагає у міжобласному командному турнірі «Меморіал В.Нестеренка» (16 команд-учасниць). Бронза у збірної команди ніжинської міської федерації шахів:М. Кожем’яки, А. Медвідя, О. Рідзеля, В. Харченка, О. Яременка.

У серпні О. Кулепестін виборов І місце у Міжнародному шаховому турнірі До Дня Незалежності України Кубок Незалежності «Оболонь-2018» серед юнаків до 10 років (109 учасників). Вересень – збірна команда В. Михальський, В. Примиренко, Д. Стеценко, І. Рудік стає першою у відкритому особисто-командному чемпіонаті м. Ніжина з активних шахів, випередивши сильних конкурентів з Конотопа, Шостки, Ромнів.

У листопаді ніжинські шахісти святкували 30-річний ювілей шахового клубу «Біла тура». Було проведено кілька турнірів, у яких взяли участь майже 80 спортсменів. Грудень – команда у складі членів  міської федерації шахів М. Кожем’яки, А. Медвідя, О. Яременка посіла ІІІ місце у 4-му клубному чемпіонаті області з активних шахів серед 19 команд-учасниць. Завершився календарний рік «сріблом» В.Михальського в чемпіонаті області серед чоловіків з блискавичних шахів (36 учасників), до десятки кращих також увійшли: М. Кожем’яко – 4 місце, Д. Стеценко – 7 місце, А. Медвідь – 9 місце, В. Примиренко – 10 місце. Отже, дякуємо тобі, 2018-й шаховий! З Новим 2019-м! Нових яскравих перемог!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь