Ніжинські дітлахи вчились правильно доглядати за пташками взимку

 

 

 

 

«Що птахам страшніше взимку – голод чи холод?» під такою назвою пройшла виховна година у Ніжинському Центрі соціально – психологічної реабілітації дітей .
Діти дізналися, які саме птахи зимують в Україні, як вони виглядають та де в місті їх можна зустріти. Зацікавила дітей і гра «Зимуючи та перелітні птахи».
Після невеликої розминки всі повернулись до роботи та з’ясували, як збудувати гарну годівничку та чим саме підгодовувати пташок. Діти дізналися, що саме полюбляють птахи та чим заборонено їх годувати.
Захід допоміг усвідомити, що зима – дуже важкий час для пернатих. Через холод їм потрібно ще більше енергії, яку вони можуть отримати лише з їжі. Але їжу часто ховає сніг та лід, плодів на деревах майже не залишається. За короткий світловий день пташкам важко знайти необхідну кількість корму. Саме тому так важливо підгодовувати пташок взимку. Адже хто любить і цінує природу, повинен постійно дбати про її збагачення, вміти зберігати і розумно використовувати її скарби. Логічним завершенням була практична робота з виготовлення годівничок та розміщення їх на деревах.

Ніжинський Центр соціально – психологічної реабілітації дітей

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь