Ніжинці платитимуть штраф за бурульки на дахах своїх приміщень

 

 

 

 

Обережно, бурульки та ожеледиця!

Обережно, бурульки  !!!

Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель, повідомляє сайт nizhynnews.

Застерігаємо: йдучи повз будинків у період танення снігу, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки, бути особливо уважним. Проходячи ці місця, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок.

По можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста. Ні в якому разі не заходити за спеціальні огорожі, якими огороджені небезпечні місця.

Пам’ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить вам уникнути трагічних наслідків!

Увага!!! Ожеледиця !!!

Щорічно з приходом зими  в місті реєструється сумна статистика травмувань, пов’язаних з ожеледдю.

Протягом небезпечного сезону лікарі надають допомогу сотням громадян, які постраждали на льоду. Саме більше    травм мешканці міста отримують від ожеледиці з  першим випаданням снігу та з середини лютого до середини березня.

Основні травми – це набиття колін, вивихи плечей, удари голови, пориви зв’язок колін, переломи гомілок, рук, рани обличчя.

Відділ з благоустрою Ніжинської міської ради пропонує Вам прості рекомендації, як уберегтися від значних неприємностей під час ожеледиці.

Рекомендація щодо заходів безпеки перед виходом із будинку:

пам’ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи  іншої м’якої основи та без високих каблуків;

людям похилого віку краще у «слизькі» дні взагалі не виходити з дому. Але як що потреба змусила не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником або шипом. Пам’ятайте, що дві третини травм старші 60 років люди одержують при падінні;

прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження – небезпечні для здоров’я.

Як можна зменшити ризик травм  у ожеледицю:

ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступаючи на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті вантажем;

при порушенні рівноваги – швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;

у момент падіння згрупуйтеся, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі обов’язково перекотіться – від цього удар пом’якшиться;

не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість важких травм;

обходьте металеві кришки люків;

не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю;

щоб уникнути небезпеки, тримайтеся далі від будинків – ближче до середини тротуару. Взимку особливо в містах, дуже велику небезпеку становлять бурульки. Найбільш небезпечні бурульки під час танення льоду та снігу.

Також нагадуємо, що відповідно до п. 6.3, п. 12.3 Правил благоустрою території м. Ніжин, підприємства, установи, організації усіх форм власності, фізичні особи-підприємці, в тому числі орендарі приміщень, власники приватних домоволодінь зобов’язані забезпечувати своєчасну очистку від снігу та льоду закріпленої за ними території. 

Просимо вживати постійні заходи щодо:

–  забезпечення належного утримання територій в осінньо-зимо­вий період з метою запобігання травматизму людей у холодний період року – власники будинків і споруд, орендарі (юридичні і фізичні осо­би) повинні забезпечити своєчасний відкол бурульок з дахів, балконів та інших виступаючих частин будинків, очищення дахів від снігу (при висоті сніжного покриву більше 10 см), очищення від льоду й снігу ґанків і сходинок входу в будинки і споруди; посипання піском троту­арів та пішохідних доріжок в межах закріпленої території;

–  щоденне прибирання в зимовий період від снігу і льоду проїздів, тротуа­рів та пішохідних доріжок та їхній ремонт;

Відповідальність за порушення цієї норми передбачена ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення  та тягнуть за собою накладення штрафу від 340 до 1710 грн.

   

Відділ з благоустрою

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь