Ніжинські підприємства та організації будуть звітувати перед громадою у соцмережах. Перелік груп

Міський голова Анатолій Лінник видав розпорядження, яким зобов’язав усі комунальні підприємства міста створити сторінки у соціальних мережах, а саме Фейсбук.

Органи державної влади приймають рішення та здійснюють свою політику від імені громадян, що робить їхню діяльність підзвітною перед цими громадянами. Таким чином, держава має забезпечити доступ громадян до публічної інформації, що передбачає не лише публікування та розповсюдження інформації про діяльність органів державної влади, але й надання громадянам публічної інформації на їхні запити.

Зазначається на сайті nizhynnew

Прийняття Закону України «Про доступ до публічної інформації» стало важливим кроком у сфері дотримання конституційних прав та свобод людини в Україні, що значно зменшує можливість зловживань та порушень.

Доступ до публічної інформації – як складова демократичного державного управління. В цьому напрямку працює Ніжинська міська рада.

Міський голова видав відповідне розпорядження «Про покращення умов доступу громадян до публічної інформації, сприяння зміцненню демократії».

Керівникам комунальних підприємств та закладів Ніжинської міської ради, керівникам виконавчих органів Ніжинської міської ради, керівникам виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради та їх структурних підрозділів зареєструвати власні сторінки у соціальній мережі Facebook до 30 січня 2019 року, – йдеться у розпорядженні. Висвітлювати плани роботи, організаційні та інші заходи, резонансні події, плани роботи, організаційні та інші заходи на таких сторінках щоденно.

До того ж, у розпорядженні виокремлено групи, у яких комунальні підприємства та департаменти мають розміщувати аналогічну інформацію:

«Ніжин – серце моє!» https://www.facebook.com/groups/449201581848948

«Ніжин UA» https://www.facebook.com/groups/nizhin/ 

«Наш город Нежин» (https://www.facebook.com/groups/146941342617493/)

«Ніжинська Народна Рада» (https://www.facebook.com/groups/1494972777399804/)

NizhynNews Ніжин Новини (https://www.facebook.com/groups/200297040850412/)

«Ніжа́тина ни́ва» (https://www.facebook.com/groups/nizhatyna.niva/)

«Стоп-Рагу Ніжин Стоп-Рагу Україна»  (https://www.facebook.com/groups/19542493382272).

Перед владою міста та ніжинцями стоїть завдання забезпечити виконання основних положень Закону. Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Публічна інформація є відкритою, крім випадків, встановлених законом.

Держава не може бути демократичною та правовою, якщо громадяни цієї держави не проявляють інтерес, і не слідкують за дотриманням їхні права та свобод, якщо не чинять опір їхньому порушенню.

Отже громадянам потрібен механізм для здійснення такого контролю, що на даному етапі суспільного розвитку оформився в закони, що надають право і забезпечують доступ громадян до публічної інформації.

автор: Вікторія Коломійченко

фото: Денис Скороход

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь