Як змінився мінімально рекомендований розмір аліментів у 2019 році?

У зв’язку із збільшенням мінімального розміру аліментів до Ніжинського місцевого центру з надання БВПД  звертаються  громадяни , що бажають прирівняти розмір аліментів  до встановленого  законодавством  мінімуму.

Так, у вересні минулого року  до  місцевого центру  звернулася  жінка із проханням змінити розмір аліментів , призначених  у 2007 році ,  на користь неповнолітньої дочки  у розмірі ¼ частки всіх видів доходу боржника щомісячно, але не менше прожиткового мінімуму  для дитини відповідного віку. Представництво інтересів здійснювала начальник відділу представництва Анна Величко.  У позовній вимозі  вона звернула увагу суду на те, що стягнутий розмір аліментів на сьогодні є недостатнім для утримання  дитини.

Справа була розглянута  в порядку спрощеного позовного провадження  без виклику сторін.  Дослідивши зібрані представником клієнта докази, суд  дійшов висновку , що позов обґрунтований  і підлягає задоволенню. Аліменти присуджуються за рішенням суду  від дня  пред’явлення позову.

Нагадуємо , що 28.08.2018року  набрав чинності закон № 2475-VIII від 03.07.2018року , яким внесено зміни до частини 2  статті 182 Сімейного кодексу України,  де зазначено, що мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може  бути меншим, ніж 50%  прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.  До того ж, при визначені розміру аліментів суд враховує доходи, майно, грошові кошти і фактичні витрати боржника.

З 1 січня 2019 року мінімально рекомендований розмір аліментів становить:

  • для дітей до 6 років – 1626 грн.;
  • від 6 до 18 років – 2027 грн.

 

За отриманням консультації та захистом своїх прав звертайтеся до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 7-16-15) та його структурних підрозділів (бюро правової допомоги ). Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь