Яким буде 2019 рік для Чернігівщини за календарем Брюса?

Уже традиційно журналісти газети “Деснянка” на початку року звертаються до порад відомого астролога Якова Брюса, який ще в далекому 1710 році розробив методику астрологічних передбачень погоди на багато років наперед. Користуючись нею, єдина в Україні людина, яка прогнозує погоду за цією методикою, це – Леонід Горбань. Наше видання звертається до його передбачень не вперше. І що приємно, ці прогнози виявляються правдивими! Звіряли в кінці року. Тому скористаємося ними і цього разу.
Напередодні Різдва Христового та старого Нового року розгойдаються погодні «гойдалки». То потепління до +4 і хурделиці, то підмерзання. А затим прийдуть тріскучі морози та снігопади. Найсильніші морози чекаємо після 23 січня: припече аж до мінус 25 градусів! А снігопад стане постійним. Згідно з розрахунками Леоніда Горбаня, сніг йтиме аж до 10–12 лютого, і висота снігового покрову досягне 50 см. Це добре. Бо пік холодів з 30-ма градусами припаде на 7–10 лютого.
Народний синоптик не гарантує нам теп­лої погоди у березні. Буде холодно весь місяць, аж до мінус 14 градусів. Навіть у 20 числах будуть легкі заморозки. Холодна зимова погода закінчиться ближче до квітня. Сніговий покрив лежатиме піввесни точно. Цю думку підтверджують і народні прикмети, бо в роки, коли Пасха випадає пізно (в 2019 році – 28 квітня), теплі дні теж затримуються. Плюсова температура в березні і квітні не перевищуватиме 8–9 градусів. Різка переміна настане раптово, але відбудеться це лише після Великодня. От тоді і можна буде перейти на літню форму одягу. Перша декада травня – літо! 20–22 градуси тепла!
А загалом 2019-й буде холодним і вологим. Тому і високого врожаю чекати не варто: він буде меншим, аніж у минулому році. Справа в тому, що цей рік проходить під знаком Меркурія. А ця планета полюбляє часті коливання температур. У весну може занести зиму, у літо – весну і т.д.
Літо почнеться дощами. Червень і липень – прохолодні. І тільки у серпні – спека. Але аномальних показників +35 і вище температура не досягне. Серпень порадує відпускників і канікулярників теплою і сухою погодою з комфортною температурою 20–22 градуси.
Перший осінній місяць збереже літнє теп­ло – термометр показуватиме плюс 20 градусів аж до початку жовтня. Середина осені – без дощів. І лише в листопаді ця пора року нарешті вступить у свої права. Золотий листопад, дощі, шурхіт опалого листя в парках… Температура плюс 5–8 градусів. А на Чернігівщині і Сумщині вже можливі нічні заморозки на ґрунті і легкий сніжок.
Зима почнеться рано. Але холоди наступатимуть плавно, проте невпинно і нарешті впадуть міцні морози…

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь