Ніжинська центральна міська лікарня поповнилася новим сучасним обладнанням

 

 

 

 

25 січня у Ніжинській центральній міській лікарні імені Миколи Галицького відбулося вручення давноочікуваного сучасного медичного приладу – апарату холтера придбаного за рахунок субвенції з державного бюджету у сумі 150 тис. грн. Це портативне діагностичне обладнання, яке використовують для вивчення роботи серця.

Заступник міського голови Григорій Олійник зазначив, що це черговий крок до поліпшення медичного обслуговування жителів ніжинської об’єднаної територіальної громади та побажав подальшого розвитку Ніжинській центральній міській лікарні пообіцявши подальшу підтримку місцевої влади.

Використання апарату дасть можливість лікарям вживати ефективних заходів для лікування серцевих захворювань, а також повністю виліковувати гіпертонію, інфаркт, атеросклероз. Процедура діагностики за допомогою цього приладу включає два етапи. На першому етапі цей апарат програмують і закріплюють на пацієнта. На другому етапі діагностики, який закінчується або через 24 години, або через три доби прилад знімається. З нього зчитується інформація спеціальним пристроєм і заноситься в комп’ютер, де обробляється.

Джерело:

Відділ інформаційно-аналітичної роботи 

та комунікацій з громадськістю

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь