Ветеран АТО, який втратив дві ноги, підкорив Говерлу

 

 

 

 

Ветеран АТО на протезах підкорив Говерлу і потрапив до Книги рекордів України. Дмитро Котов зробив це, аби довести – не можна здаватися!

Сапер втратив ноги під Троїцьким під час вибуху. Мужньо пройшов важку реабілітацію та навчився ходити на протезах. Брав участь у Марафоні морської піхоти в США та Іграх нескорених. Подолав до верхівки Говерли 10 кілометрів пішки. Не завадив ані дощ, ані грязюка.

“Головне почати, далі буде легше, саме піде”, – каже Дмитро Котов.

Чоловік пішов на війну, маючи маленький будівельний бізнес. Воював на Донеччині, Луганщині. Як сапер розмінував з півсотні снарядів і мін. Та на одній з них на Світлодарській дузі підірвався. Лікарі обіцяли, що Дмитро ще танцюватиме на протезах танго, а він пішов далі: торік взяв участь у марафоні морської піхоти США, опісля ж у Іграх нескорених здобув срібло за веслування.

 

Найважчий шлях припав за кілометр до вершини, де навіть на двох ногах йти важко. Та друзі подавали Дмитрові руки, а це найнадійніша опора. Отож 12 годин нестерпних зусиль і мрія здійснена. А вже на вершині ще одне зворушення: Дмитрові вручили диплом Книги рекордів України, як людині з інвалідністю, яка сама підкорила Говерлу.

Нещодавно стрибнув з парашутом і доводить кожен день – все можна побороти.

Джерело: shotam.info

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь