Активісти очистили Ніжин від реклами наркотиків

 

 

 

 

26 січня у Ніжині висадився десант молодих людей з обласного центру, які належать до патріотичної організації С14. Хлопці та дівчата приїхали допомогти своїм друзям та побратимам очистити місто від реклами наркотиків, яка останнім часом буквально заполонила Ніжин.

Для довідки:

Система розповсюдження наркотиків діє приблизно так: у межах населеного пункту розміщуються зрозумілі здебільшого цільовій аудиторії написи (фото). Будь-яка людина (за статистикою здебільшого діти та молодь) просто з цікавості вводить знаки та символи, які залишають наркодиллери, й таким чином, потрапляючи у справжній супермаркет, де продавець чемно та спокусливо пропонує різні способи розслабитися й отримати задоволення. Звісно ж не безкоштовно! На кожен вид наркотику існує свій прайс. При цьому діє гнучка система знижок та бартеру. Наприклад: ті хто пробують уперше можуть узяти наркотики навіть безкоштовно, а ті – хто не має грошей мають можливість у прямому сенсі слова відпрацювати покупку, розповсюджуючи рекламу в «Телеграм» або «Вайбер» наркоканалу. Після виконаної роботи чи перерахування коштів на банківську карту/телефон покупець отримує повідомлення у якому міститься фото та координати геолокації з вказанням місця захованої так званої «закладки» наркотиків. Увесь контакт із координатором наркомережі відбувається віртуально, а відтак, його складно відслідкувати, проте, під силу кіберполіції.

Отож, роботу розпочали прямо з залізничного вокзалу, приміщення якого теж «прикрашав» напис сумнозвісної реклами! Розділившись на 5 груп, у супроводі місцевих активістів, ми висунулися у точки найбільшої концентрації небезпечного інформаційного бруду! Гостей міста неабияк здивувала кількість та різноманітність «телеграм каналів» за якими можна вільно купити наркотики. Катастрофічного, за масштабами поширення, подібного роду реклама набула у Ніжині, ще й через те, що переважна кількість населення, зокрема, старшого віку, не обізнана з даною проблемою, а тому, сприймає віртуальні адреси наркомагазинів за звичайне вуличне графіті й не поспішає його знищувати. Так, серед опитаних нами у ході акції (це близько 100 мешканців міста) лише 12 чоловік старшого віку знали, яку небезпеку несуть ті символи та цифри. При цьому молоді люди і діти майже стовідсотково відповідали, що знають про що йдеться!!! Вони легко говорили за якою саме телеграм (Telegram) чи вайбер (Viber) адресою можна купити «спайс», «полуничку», «фен», та різного роду наркотичні суміші. Дехто з легкістю, розповідав які написи старі, які нові, хто чесний, а хто може і обдурити кинувши на гроші, тощо.

І це далеко не всі фото!!!

Для довідки:

Станом на 2019 рік в Україні (тільки офіційно) зареєстровано близько пів мільйона наркоманів. Кожен 2-ий з наркозалежних людей починав вживати наркотики із так званих «легких» наркотиків рекламованих на стінах і нашого міста. Вік основної категорії споживачів наркотовару значно помолодшав і становить 13-18 років. Відтак, очевидно, знаючи вище описану тенденцію торговці смертю і зосереджують свою рекламу поблизу шкіл. Найбільше шокувало що на будівлі ЗОШ №15 було замальовано 13 наркоадрес!!! 13 на самій лише школі… Серед рекламних написів були як нові, такі і старі, уже вигорілі на сонці. Схоже, що адміністраціє їх не помічає чи не хоче помічати, увімкнувши, пасивний режим не побоюся цього слова «природного відбору» й віддавши на поталу наркомережі сотні молодих душ! Отож, відкритими залишаються цілком закономірні питання:

– Невже влада міста не помічає цієї проблеми?

– Куди дивиться адміністрація шкіл на чолі із управлінням освіти?

– Чого написи не знищують комунальні служби?

– Чи займається цим питанням поліція?

Олександр Максимець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь