Ніжинрада не заборонила політичну агітацію в навчальних закладах

 

 

 

 

Ніжинські депутати відмовилися прийняти проект рішення, що забороняє політичну агітацію на території навчальних закладів.

Ніжинська міська рада відмовилася заборонити всі форми політичної діяльності і політичної агітації в навчальних закладах Ніжина, повідомляє сайт «Нежатин».

Читати по темі: Чи заборонить ніжинська влада політичну агітацію в школах?

Лише 13 депутатів, чиїх голосів було недостатньо, підтримали проект. Решта, серед яких представники політичних сил «Радикальна партія» та «Наш край» вважали, що приймати даний проект – недоцільно. Ним же пропонувалося встановити, що на території загальноосвітніх навчальних закладів міста Ніжина не допускається поширення реклами політичного характеру і здійснення політичної агітації.

У проекті документа зазначається, що для забезпечення належного здійснення навчально-виховного процесу законодавство встановлює ряд засадничих гарантій, однією з яких є недопущення перетворення загальноосвітніх навчальних закладів в поле для ведення суспільно-політичної діяльності.

У проекті рішення було чітко прописано:

– Заборонити розповсюдження реклами політичного характеру  здійснення політичної агітації та просування персонального політичного брендінгу в будь-якій формі у в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина, на спортивних та дитячих майданчиках на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади

– Заборонити використання матеріально-технічної бази дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади для здійснення політичної агітації та просування персонального політичного брендінгу в будь-якій формі.

– Покласти персональну відповідальність за дотриманням вимог цього рішення на начальника управління освіти Ніжинської міської ради (Крапив’янського С.М.) та керівників дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів міста Ніжина.

 

“Політичні партії не можуть приходити та проводити якусь агітацію серед дітей у школі, які, до речі, не є виборцями. Тому, якщо ви можете навести конкретні факти, то, будь ласка, надайте їх нам. І ми будемо працювати з органами місцевої влади, які не зробили школу вільною від політики, коли хтось хоче використовувати майданчик школи для якоїсь політичної агітації”, – прокоментувала Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Так, згідно з чинним законодавством, одним із принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій.

 

Окрім того, в Україні діє Закон України «Про освіту», де в статті 31 йде мова про те, що політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти», –  твердить Закон України. Тому Міністерство вимагає вживання дієвих заходів  обласними та міськими радами щодо недопущення у закладах освіти політичної агітації, просування політичного брендингу та використання приміщень закладів освіти для розміщення громадських приймалень. Ба більше, державна установа стверджує, що засуджує подібні дії політичних організацій та чиновників.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь