Поліція Чернігівщини вирахувала малолітнього “мінера”

 

 

 

 

За дії малолітнього телефонного «мінера» відповідатимуть батьки

Школяр зі Сновська зателефонував до поліції і повідомив про замінування школи. Правоохоронці швидко встановили особу «мінера», тепер його батьки заплатять чималий штраф.
Як уже повідомляли, 4 лютого на лінію «102» подзвонив дитячий голос та повідомив, що школа №3 замінована, після чого поклав слухавку.
Поліція спочатку перевірила Чернігівську школу №3, а коли надійшла інформація, що дзвонили із Сновська, обстежили школу й там. До перевірки навчальних закладів залучалися поліцейські, вибухотехніки, рятувальники, медики і комунальні служби. Фахівці не виявили будь-яких вибухонебезпечних предметів у жодному з навчальних закладів.
Поліція вийшла на автора дзвінка – малолітнього школяра, якого разом з батьками запросили до Сновського відділення поліції для з’ясування всіх обставин пригоди.
Відкрито кримінальне провадження за статтею «завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху». Такі діяння караються позбавленням волі на строк від двох до шести років. Але оскільки малолітній порушник не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність, покарання понесуть його батьки.
На них буде складено адміністративний протокол за невиконання обов’язків щодо виховання дітей (ст.184 КУпАП), а це – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

фото з мережі

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь