Кмітливі пенсіонери з Чернігівщини вивели “на чисту воду” шахрая

 

 

 

 

Чернігівські поліцейські затримали шахрая з сусідньої області. Він приїхав у Чернігів з метою збору грошей з пенсіонерів, які повірили, що їх син потрапив у ДТП.
Одній чернігівській родині подзвонили та сказали, що їх син потрапив у ДТП, тож терміново потрібно шукати гроші, а саме – 5 тисяч доларів США. Голос у слухавці додав, що зараз по гроші прийде кур’єр.
У сім’ї не розгубилися: доки дружина тягнула час, розмовляючи по телефону з шахраєм, чоловік викликав поліцію. Кур’єр навіть не підозрював, що разом з ним за вказаною адресою приїдуть поліцейські та затримають його за шахрайство.
Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство), якою передбачено максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.
Шановні громадяни, якщо до вас подзвонять з таким самим меседжем («ваш родич потрапив у ДТП») – удайте, нібито ви повірили, що вже збираєте гроші на лікування чи хабар, а самі паралельно викликайте поліцію!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь