Сергій Охонько провів зустрічі з ніжинцями, аби почути та допомогти

Близько двадцяти зустрічей з виборцями, на початку року, провів обласний депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Охонько. Обговорення проходили на виборчому окрузі по вулицях Незалежності, Шевченка, Об’їжджа, Корчагіна, Синяківська та Озерна.

 

Депутат звітував за останній рік своєї роботи, розповідаючи про проекти, які вдалось втілити і про ті, які в перспективі реалізуються. У свою чергу люди говорили про наболіле: тарифи на проїзд та теплопостачання, відсутність робочих місць, ремонт під’їздів і дахів будинків, стан доріг, їх чищення від снігу, облаштування зон відпочинку, нові реформи та проблеми з наданням допомоги в пунктах медицини. Треба зазначити, що цими проблемами переймаються не тільки ніжинці, але й переважна більшість українців.

 

Депутат надавав роз’яснення з різних питань, вислухав пропозиції та прийняв звернення по вирішенню тих питань, що є у його компетенції.

 

Звітуючи, Сергій Охонько розповів про реалізацію соціально-важливих проектів на Ніжинщині серед яких  є розробка стратегії розвитку міста, котра провідними експертами була визнаною однією з найкращих в Україні. У ній чітко прописано, як поетапно розвинути економіку Ніжина. В стратегії розвитку міста кинуті виклики головним проблемам громади, які визначались шляхом досліджень та аналізу думки ніжинців. А це: безробіття, проблеми інфраструктури міста (стан доріг, благоустрій, громадський транспорт) та розвиток економіки. За словами Сергія Охонька, головним напрямком стратегії, що стане фундаментом виконання інших інноваційних змін в місті, є потужна економіка.  Головна ставка робиться на модернізацію аеродрому під “Міжнародний авіалогістичний центр” з можливістю прийняття вантажних літаків та створення терміналів для збереження та їх перевантаження. Це в свою чергу дасть можливість будівництву підприємств та виставкових центрів, а як наслідок – створення нових екологічно невиснажливих підприємств-кластерів. Близькість до міжнародних автодоріг Е95, Е101 та потужний залізничний вузол є додатковими перевагами для розвитку Ніжина, як потужного логістичного центру північної України.

 

Також Сергій Охонько розповів про проект «Безпечне місто», яке також є складовою стратегії розвитку. Втілення даної системи зробило б Ніжин більш комфортним для людей, адже зменшились би випадки вандалізму та змінилась би криміногенна ситуація в місті, що вже є наболілими питанням для громади. Окрім того, свою діяльність припинили б крадії та злодії, адже будучи під наглядом камер та системи, яка аналітично вміє оцінювати ситуацію на вулицях міста та зчитувати обличчя, для втілення злих намірів не було б можливості.

 

Дані проекти вже розроблені та, нажаль, поки їх реалізацію гальмує міська рада.

 

Проте, одна з соціально-важливих справ все ж знайшла своє продовження та підтримку влади – будівництво нового сучасного басейну по вулиці Незалежності. Цьогоріч Міністерство молоді та спорту України організовує конкурс на будівництво малих та середніх басейнів України. У ньому візьме участь й ніжинський проект, якщо міські чиновники не загальмують цей процес. Але є велика вірогідність, що за державні кошти у Ніжині збудують сучасний, багатофункціональний басейн на відкриття якого чекають тисячі ніжинців. Велика підтримка цього проекту відобразилась в 7000 підписах ніжинців, які з радістю сприйняли цю можливість.

 

Також Сергій Охонько наголосив, що майбутнє економіки міста залежить від співпраці з агропідприємствами. Адже створення агрокластерів, які б переробляли зернову продукцію, забезпечували нові робочі місця та сплачували податки до бюджету. Місто, у свою чергу, зробило б ще один крок від продажу сировини до виготовлення продукції. Адже зараз, в більшості, зерно прямим шляхом продається за кордон, а звідти ми купуємо вироби з нього. А так, ми б змогли експортувати вироби, що дало б великі надходження в бюджет та робочі місця!

 

У своїй розмові з виборцями депутат обговорив і роботу, що вже зроблена по округу, а це понад 30 відремонтованих під’їздів, близько 20 встановлених дитячих майданчиків, ремонт внутрішньо квартальних доріг та покращення благоустрою вулиць.

 

Важливою частиною зустрічі було звернення громади до депутата, а таких було багато. Більшість з них, що стосувалось тарифів та якості надання послуг, були в компетенції міської влади і з цього виходило, що потрібно налагоджувати двосторонній діалог «громада-влада». Адже зараз населення не до кінця розуміє, як формуються тарифи, і що впливає на їх складові. Багато питань і до комунальних служб, які не в повному обсязі виконують свою роботу, або надають послуги неякісно. Актуальним є і стан тепломереж, які, судячи з відкритих кватирок і зеленої трави біля будинків, потребують реорганізації. Також людей турбувало і відсутність лікарів з якими можна укласти договір по місцю проживання. І деяким доводиться їздити в інший кінець міста, аби потрапити на прийом. Це питання у телефонній розмові вирішував Сергій Охонько з  головним лікарем Ніжинського центру надання первинної медико-санітарної допомоги, котра пояснила, що в такому разі громадяни мають писати звернення, аби до поліклінічного відділення їхнього мікрорайону направили ще декілька лікарів. До слова, є вакансії в амбулаторіях сімейної медицини – тож запрошуємо бажаючих з відповідною освітою до роботи.

 

І взагалі, по іншим питанням, що стосуються надання послуг комунальними установами, наголосив обласний депутат, громада має писати офіційні звернення і скарги, адже тільки так можна отримати офіційну відповідь і вирішення проблем.

 

Окрім того, депутат приймав звернення щодо ремонту під’їздів, даху будинків, обладнання територій відпочинку, вирішення питань благоустрою та допомоги в особистих питаннях. Зустрічі з громадою були плідними і як результат – Сергій Охонько склав план за яким працюватиме по своєму округу протягом цього року.

 

«Все, що від мене залежить, буду робити і намагатимусь вирішити якомога більше питань. Для мене дуже важливо було почути виборців, адже я, як їх обранець, маю бути в курсі всіх проблем та потреб людей і вирішувати ті, що в моїй компетенції. Але й люди повинні зрозуміти, що і від них залежить багато чого. Спільними зусиллями можна привести до порядку житловий фонд та комунальну сферу. Тому треба єднатися у вирішенні проблем, приходити на зустрічі і разом шукати вихід з ситуацій, а не залишатися на дивані, будучи байдужими.

 

Проте, й без серйозних системних змін, на рівні держави, люди краще жити не стануть, тому треба обирати владу, яка з народом і яка планує зміни.

 

Ми маємо вибір: сидіти і чекати, або брати відповідальність на себе й робити. Робити не дивлячись по сторонам, не звертаючи увагу на труднощі і йти тільки вперед!

 

Дякую всім, хто не залишився байдужим й прийшов на зустріч. Для мене це важливо, адже ми повинні чути один одного і бути однією командою», – резюмував Сергій Охонько.

Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь