Сміття з села Ніжинське звозитимуть на ніжинський полігон

 

 

 

 

До виконавчого комітету Ніжинської міської ради надійшов лист-звернення від сільського голови села Ніжинське з пропозицією заключити договір з КП «ВУКГ» на вивіз сміття зі стихійного звалища відходів на ніжинський полігон.

Дане питання обговорювали 7 лютого на засіданні виконавчого комітету. Керівник КП «ВУКГ» Владислав Корман зауважив, що звернення досить слушне, адже адже стихійне сміттєзвалище знаходиться в притул до меж Ніжинської ОТГ.

За його словами, дані відходи забруднюють грунтові води,  рух яких проходить Ніжином, а отже погіршують екологічну ситуацію. Владислав Адольфович також наголосив,  що проблем з вивозом сміття не буде, адже сукупна вага дуже мала – 40 тонн, коли  за рік з усього Ніжина на полігон звозять значно більші об’єми.

Члени ніжинського виконкому одноголосно підтримали дане звернення, і ними була внесена пропозиція заключити договір з сільської радою Ніжинського до кінця 2019 року.

Окрім того була складена пропозиція до сільського голови, аби він, у свою чергу, доніс інформацію до членів громади й люди перестали створювати стихійні сміттєзвалища, а утилізували відходи згідно екологічних норм.

Лілія Журко

фото з мережі

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь