Відкрилася виставка «Палітра ніжинських митців»

 

 

 

 

Неординарні, творчі, енергійні, без шаблонів та будь-яких обмежень, вони мають на меті об’єднати навколо себе творчо-професійну еліту задля творення прекрасного й світлого, розвитку і популяризації мистецтва в своєму місті та його за його межами, для пошуку однодумців.
5 лютого в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відкрилася виставка «Палітра ніжинських митців», на якій представлені твори декоративно-ужиткового мистецтва – розпис на склі, холодний батик, різьблення на дереві, нетрадиційний гобелен та художнє фото.
Автори робіт – це члени «Ніжинської Гільдії митців», а саме Ніна Кущенко, Наталя Ямчинська, Сергій Святний, Григорій Василенко, Юлія Петренко, Ігор Волосянкин.
Саме вони, ці талановиті люди, про яких кажуть, що їх наче сам Бог поцілував у тім’ячко і створили громадську організацію «Ніжинська Гільдія митців».

– Думка про її створення зародилася давно. Ми жили, розвивались, працювали разом, допомагали один одному і нарешті вона з’явилась. Ми «Ніжинська Гільдія митців». Підкреслю, не Гільдія ніжинських митців, а саме Ніжинська Гільдія митців, бо ми відкриті для кожного. Створена вона для популяризації мистецтва як в Ніжині, так і за його межами, об’єднання митців та допомоги молодим розвиватися, мотивування їхнього розвитку, внесення своєї лепти в культурний розвиток міста, формування та розвиток творчого потенціалу, організації творчого простору, – каже Ніна Кущенко, голова «Ніжинської Гільдії митців».

Громадська організація офіційно була зареєстрована 2 серпня 2017 року, а її меценатом є Ігор Кущенко.
Як кажуть працівники обласного художнього музею, кожному члену «Ніжинської Гільдії митців» є що показати, і вони готові кожному з них виділити окрему залу під персональну виставку.
Ніна Кущенко – працює більше 14 років у техніці олійного живопису, але останнім часом вподобала холодний батік. Навколишня природа у всіх її проявах та світ музики надихають художницю на бурхливі фантазії, колористичні експромти, які вона втілює на натуральному полотні.
Наталя Ямчинська – художниця з розпису на склі. Улюблене рідне місто, його природа, надихнули мисткиню на створення в цій техніці пейзажів та натюрмортів, в яких фантазія межує поряд з реальністю.
Юлія Петренко – авторка нетрадиційного гобелену. У пошуках сучасної текстильної форми, вона імпровізує, перетворює фактурні нитки, техніки вибійки та валяння у своєрідну пластику – колажі.
Сергій Святний – відроджує та популяризує давнє народне ремесло – ручну обробку деревини. Особливу увагу приділяє народній дерев’яній іграшці, став справжнім дослідником-етнологом у вивченні традиції та технології виготовлення.
Григорій Василенко – самотужки опанував мистецтво різьблення на дереві й вже близько 40 років цей матеріал надихає його на створення справжніх шедеврів. В останні роки майстер відроджує призабуту традицію різьблення ікон.
Ігор Волосянкин – фотохудожник і фотожурналіст. За допомогою камери фіксує те, що відбувається нині в країні – події Революції гідності та війну на сході. Також показує на світлинах яким прекрасним є оточуючий світ та приємні моменти людського буття.

Виставка триватиме до 2 квітня 2019 року.

Більш світлин тут

Володимир Коваль

Джерело: gorod.cn.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь