Сіверян засудили до позбавлення волі за вкрадені пам’ятники

 

 

 

 

Вирок підозрюваним у викраденні погрудь Михайла Коцюбинского та Олександра Пушкіна виніс сьогодні Деснянський районний суд Чернігова. Їх визнали винними та присудили від 3 до 6,5 років позбавлення волі. Крім того, обвинувачувані мають відшкодувати процесуальні витрати та більше 28 тисяч гривень матеріальної шкоди.

Під конвоєм до зали засідань Деснянського районного суду заводять двох обвинувачених у викраденні бюстів Михайла Коцюбиського та Олександра Пушкіна. Із постаментів їх вкрали у грудні 2017 року. Погруддя Михайла Коцюбинського з його могили у Чернігові зникло 18 грудня. Бюст Пушкіна з пам’ятника на Валу вкрали через два тижні – 31 грудня. Їх поліція знайшла за п’ять діб – 4 січня – ось тут – у лісопарку Кордівка. Підозрюваних затримали 1 лютого минулого року.
 
Підозрюваних – троє. Повністю провину визнав один. На час слідства він перебував під домашнім арештом. Сьогодні під час винесення вироку у залі суду його не було. Суддя Деснянського районного суду Чернігова Руслан Григор’єв визнав винними усіх трьох. Чоловіків засудили до позбавлення волі. Один з них отримав 6,5 років, бо причетний до обох викрадень та раніше був судимим. Двом іншим інкримінували крадіжку бюсту Пушкіна. Їм присудили 5,5 та три роки ув’язнення. Усі троє також мають відшкодувати процесуальні витрати та завдані матеріальні збитки.
Вирок підсудні можуть оскаржити в апеляційному суді протягом наступних тридцяти діб. Поспілкуватися з ними та їх захисником нам не вдалося. Адвокат обвинувачених не зміг дати коментар через те, що поспішав на розгляд наступної справи. Ми готові озвучити їх позицію в наступних випусках новин.
Нагадаємо, погруддя обох письменників повернули на місця 21 серпня минулого року.
UA: Чернігів

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь