Білоруси просять у Ніжина інформаційної підтримки: на білоруському підприємстві вбивають поней. Заражене м’ясо може потрапити на наші прилавки

 

 

 

 

На Білоруському підприємстві регулярно вбивають поней. Заражене м’ясо може потрапити на прилавки України.

Страшну історію розповіли активісти з Білорусі про те, як в місті Мозир в жахливих умовах утримуються поні, а після тяжких мук їх пускають на ковбасу. Дізнатися про таку жорстокість вдалося завдяки історії поні Манюні та її рятівниці Анастасії.

Історія з Поні Манюня набула розголосу після того, як наприкінці 2018 року Анастасія Полінко, яка тримає приватну стайню «Кінський рай» і майже 10 років вчить верховій їзді всіх бажаючих, отримала повідомлення від працівників м’ясокомбінату, що привезли поні в жахливому стані і хочуть її вбити. Співробітникам м’ясокомбінату стало шкода поні Манюню. Тільки завдяки цьому, Анастасії вдалося дізнатися про цю тварину і забрати її до себе в стайню.

Стан поні був дійсно жахливим, як фізично, так і морально. Через недоглянуті копита тварина страждала ламінітом і не могла самостійно пересуватися. Крім цього поні мала безліч різних захворювань, її буквально несли на руках.

«Ламініт у коней – це інтоксикація організму. Організм тварини не може здолати якийсь отруєння, або її годують невідповідною їжею. Тоді відбувається розростання копитного рогу».

Всі ці захворювання поні отримала на сільськогосподарському підприємстві «Зоря», де і в даний момент утримують в таких жахливих умовах й інших тварин. Манюні пощастило, її лікуванням і доглядом займаються в «Кінському раю». Фахівці стверджують, що на реабілітацію знадобиться приблизно півроку. Побоювання викликає те, що під загрозою перебувають й інші коні, яким не надають потрібний догляд і просто мучать тварин. Сам по собі догляд за поні не витратний, потрібно лише бажання. При цьому вже є охочі допомагати, потрібно лише оплачувати витрату палива.

Маленька конячка з великими проблемами …

Фахівцям вдалося провести повну діагностику Манюні, знайшли ряд захворювань:

результат аналізів крові (біохімія):

– низький креатин – виснажений білковий запас м’язів;

– високий КФК і ЛДГ (хвороби м’язів);

– міоглабінурія або рабдоміліз;

– хвороби серця;

– глисти і невелике запалення;

– хвороба підшлункової.

Манюні потрібен тепер спеціальний догляд: масаж, озокерит і магнітотерапія. Страшно уявити, як зараз виживають інші поні.

Небезпечне м’ясо

Як показали подальші дослідження Манюні, крім перерахованих вище захворювань, тварина виявилася заглистованою, тобто якби все-таки її відправили на бойню, то отруєне м’ясо могло б потрапити на прилавки і Білорусі, і України. Тим більше, що в даний момент така ж ситуація зберігається відносно інших коней, і невідомо, скільки зараженого м’яса вже розповсюдили.

Чим може допомогти Україна?

Громадська організація «MLADABELARUS» звернулася з проханням інформаційної підтримки в новинне агентство України з бажанням донести до читачів те, як в Мозирі на підприємстві «Зоря» систематично вбивають поні. Мозир є містом-побратимом кількох українських міст: Коростень, Харцизьк, Ніжин і межує безпосередньо з Україною.

Керівництво міста на дану проблему НЕ реагує, роблячи вигляд, що нічого поганого не відбувається. Тому громадські працівники, в першу чергу, сподіваються на допомогу журналістів саме в містах-побратимах. Мета інформаційної акції – привернути увагу читачів не тільки в Україні, але і в Білорусі, притягнути до відповідальності винних співробітників підприємства «Зоря» і зупинити вбивство тварин. Все це можливо тільки за активної інформаційної підтримки.

Джерело: NizhynNews

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь