У Ніжинському агротехнічному коледжі відбулася виставка присвячена “Історії нескорених”

 

 

 

 

07 лютого у Ніжинському агротехнічному коледжі за підтримки директора військово-історичного музею імені М.П. Кирпоноса, голови ГО «Дозір-Крук» Максима Вертюка та представника громадської організації «Чорні запорожці» Василя Ільчишина відбулася виставка «Українська повстанська Армія. Історія нескорених».
Представив експозицію, підготовлену Українським інститутом національної пам’яті, громадський діяч Василь Ільчишин, який ознайомив з інформаційно-просвітницькими стендами, де у фотографіях, документах, картах та інфографіках було представлено цілісну картину протистояння найбільшої у світі підпільної армії, Української Повстанської Армії, з нацистським і комуністичним режимами під час Другої світової війни та повоєнний час.
Василь провів змістовну екскурсію, у ході якої розповів про структуру та діяльність УПА. Наголосив на тому, що основною зброєю народної армії були не гармати і танки, а друковане слово. Зазначив, що серед повстанців було багато жінок, які разом із чоловіками добровільно залишали рідні домівки, аби відстоювати незалежність України.
Особливу увагу студентів привернули стенди про феномен УПА – криївки, про нагороди й символіку.
Даний захід ще раз переконав присутніх у необхідності вивчення історії України не стільки з підручників, як з першоджерел.

Nataliya Shevchenko

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь