Сьогодні в Україні відзначають п’ять церковних свят

 

 

 

 

Українці вшановують пам’ять єпископів і настоятелів

Віряни в Україні сьогодні, 10 лютого, святкують, одразу ж, п’ять церковних свят. Саме сьогодні вшановують пам’ять єпископа ніневійського – Ісаака Сирина, який жив у VII столітті. Він більше відомий, як письменник-аскет, пишуть на сайті my-Calend.

Як зазначається, цей день також присвячений святому Єфрему – засновнику і настоятелю Борисоглібського монастиря в Торжку. Він жив в XI столітті. Вшановують 10 лютого й пам’ять святого Єфрема Сирина – християнського богослова і поета IV століття.

10 лютого згадують й про святого Єфрема Печерського, єпископа Переяславського. Він був скарбником і керував господарством при дворі великого князя київського Ізяслава Ярославича. Потім став ченцем. Відомо, що у Переяславі він побудував перші кам’яні храми. Чоловік помер у 1098 році.

Крім цього, сьогодні вшановують пам’ять Феодосія Тотемського Суморіна. Він родом з Вологди і жив у 1530-1568 роках. Протягом свого життя чоловік заснував монастир біля Тотьми і став його настоятелем. Ще він оновив Тотемську Єфремову пустель і заснував у ній братство.

Джерело: my-Calend

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь