Українці зможуть їздити у Грузію по внутрішніх паспортах

 

 

 

 

На додачу до існуючого безвізу вводяться взаємні поїздки на підставі внутрішніх паспортів.

З 1 березня набуде чинності оновлена ​​угода між Кабінетом міністрів України та урядом Грузії про взаємне скасування візових вимог, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

“1 березня 2019 року набирає чинності оновлена Угода між Кабінетом міністрів України та урядом Грузії про взаємне скасування візових вимог – на додачу до існуючого безвізу вводяться взаємні поїздки громадян України і Грузії на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), що містять безконтактний електронний носій”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що українці незабаром зможуть їздити до країн Балтії без закордонного паспорта. Країни Балтії скоро приєднаються до Грузії, Туреччини і Катару, куди можна їздити з ID-картою.

Як повідомлялося, з листопада 2018 року українці зможуть поміняти звичайні паспорти на пластикову ID-картку – за бажанням, а не тільки в разі втрати або зміни прізвища. Як відомо, головною перевагою карти є безпека – документ неможливо підробити. Інформація, яка записана на чіпі, – захищена.

Труднощів зі зчитуванням інформації не буде, всі необхідні установи, наприклад, банки, обладнані спеціальними рідерами. І зчитати інформацію можна також за допомогою смартфона.

Отримати документ можна протягом 20 робочих днів. Вартість паспорта 279 гривень – це адміністративний збір. Перша ID- карта видається тільки за місцем реєстрації.

Раніше в НБУ пояснювали, як банки мають приймати українців з ID-картками. Представники Нацбанку запевнили, що всі незручності носять тимчасовий характер.

Джерело; businessua.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь