Ніжинські депутати «воюють» за архітектурну привабливість міста

 

 

 

 

Жваву дискусію розгорнули депутати на засіданні постійної комісії з земельних питань 13 лютого. Обговорення сфокусувались на кіоску фаст-фуду, що розташований в історичній частині Ніжина, по вулиці Гоголівській, біля Миколаївського собору. Про це повідомляє сайт “Нежатин”

Ще в 2016 році депутати прийняли рішення, що в такому вигляді кіоск псує історичну картину міста, адже аж ніяк не вписується в архітектуру. Тож, 30 січня 2019 року на сесії міської ради було прийняте рішення щодо розірвання договору оренди з власником торгової точки. Проте, апеляційний суд Чернігівської області прийняв іншу сторону – продовжити. Як так може бути? – обговорювали народні обранці на комісії.

Міська рада у питанні розірвання договору йшла послідовно, згідно рекомендаціям земельного та юридичного відділів. Але рішення апеляційної інстанції повернуло справу зовсім в інший бік.

«У 2016 році рішенням господарського суду було поновлено договір оренди власниці кіоску на 6 місяців з 20 грудня 2018 року до 20 червня 2019 року», – ці рядки в рішенні суду викликали здивування у депутатів. Адже як у 2016 році приймалось рішення на 2019 рік.

Пояснення дав присутній на засіданні комісії юрист:

«З 2016 року і до цього часу рішення апеляційного Чернігівського апеляційного суду виконане не було, адже міська рада не погодилась продовжувати договір оренди на вказаний термін судом – на 6 місяців. Це, у свою чергу, стало приводом для пропущення терміну та продовженню договору автоматично, причому декілька разів. Це передбачено Земельним кодексом. У грудні 2018 року в останнє наступила його пролонгація, і з 20 червня наступає новий період. Отже потрібно до 26 грудня укласти нову угоду на продовження договору, після чого належним чином припинити договір на оренду земельної ділянки».

«Я не впевнений, що ми поступаємо вірно, продовжуючи договір оренди, і вважаю це питання ще треба досконаліше вивчити», – зауважив голова земельної комісії Андрій Деркач.

А поки вирішується «доля» МАФу, він продовжує функціонувати. Ніжинці продовжують купувати фаст-фуд, і більшість не звертає увагу, чи вписується кіоск в архітектурно-привабливу частину Ніжина, чи ні.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь