По Ніжину росте 4 500 аварійних дерев. Видалити всі не дозволяє міський бюджет

 

 

 

 

Станом на 1 січня 2019 року кількість аварійних дерев по Ніжину – 4 500. З них на кладовищі – 400, на території громадських житлових будинків та соціальних установ – 1 700, на території парків та скверів – 300, вздовж зелених зон та проїжджих частин – 2100. Дані дерева становлять загрозу життю людей та можуть стати причиною виникнення надзвичайних ситуацій. Дану інформацію озвучив 14 лютого на засіданні виконавчого комітету начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко. Також він вказав, що по фінансових можливості в минулому подібні роботи були виконані лише на 20% від загальної потреби.

«У тому році по Ніжину впало біля 30 аварійних дерев. Ми не можемо виконати роботи у повному обсязі. На початку року УЖКГ та Б була подана пропозиція на виділення 800 000 грн. з міського бюджети на виконання даних робіт. Виділено фактично 190 000 грн., чого, звісно, замало. У лютому місяці до нас звернувся приватний підприємець з пропозицією  надати послуги з видалення аварійних дерев по місту на безоплатній основі ,за рахунок отримання неділової деревини. Ми погодились, і вже йде видалення дерев по вулиці Шевченка. Далі будемо бачити по якості робіт», – зауважив Анатолій Кушніренко.

Члени виконкому не заперечували такій ініціативі, адже середня вартість видалення одного дерева становить близько 4 000 грн. Окрім того, навесні, комунальним підприємством будуть висаджені на території міста саджанці нових дерев.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь