На Ніжинщині вшанували воїнів-афганців

 

 

 

 

Маршрут нашої пам’яті.
Щороку, в рамках проведення заходів, приурочених дню виведення військ з Афганістану, представники районної влади та Спілки ветеранів Афганістану відвідують могили загиблих воїнів-афганців та пам’ятні знаки в населених пунктах району.
Відсьогодні минає 30 років після виведення радянських військ з Афганістану, але живі спогади про війну, яка назавжди залишила біль і смуток на серці нашого народу. Не забуті імена загиблих, не забуті ті, чиї життя вона зруйнувала вже у мирний час, вічно пам’ятатимемо героїв, які вижили і не зламалися.
Прямуючи маршрутом пам’яті, відвідали могили Миколи Орла (с. Червоний Колодязь), Віталія Пузіна (смт. Лосинівка), Анатолія Парубця (с. Ковтунівка), Валерія Кузьменка (с. Галиця), вклонилися Янісу Лупіксу, Сергію Барану, Сергію Петрику. У Безуглівській, Галицькій школах відбулися урочисті лінійки.
Україна тоді втратила понад 3 тисячі своїх героїв. Навічно залишилися молодими й шестеро хлопців із Ніжинського району… Разом із ними пішло в небуття чиєсь щастя. Разом із ними загинули їхні ненароджені діти. Але вони живуть у пам’яті бойових друзів, продовжують усміхатись зі сторінок солдатських альбомів. Вони вічно живуть у зболених, згорьованих, люблячих палких материнських серцях. Імена цих хлопців на вічно вписані в літопис нашої пам’яті.

Елена Андрусенко Ніжинська районна рада

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь