Ніжинських воїнів-афганців привітали з нагоди 30-ої річниці виводу військ з Афганістану

 

 

 

 

30  років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна з трагічних війн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані. Вона тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року – 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів). Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані — наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану — українець. У Чернігівську область не повернулись 117 військовослужбовців, на Ніжинщину – 4: Віталій Пузін (селище Лосинівка), Микола Орел (с. Чистий колодязь), Анатолій Парубець (с. Ковтунівка), Валерій Кузьменко (с. Галиця). Ніжин втратив двох героїв – Юрія Брюховця та підполковника Анатолія Поливка.

15 лютого 1989 року у велике Боже свято Стрітення, коли зустрічалась весна з зимою, аби привітати мужніх чоловіків, учасників тих військових дій прийшли до міського будинку культури представники міської та районної влади.

Голова громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганустану» Сергій Ступак зауважив, що на прикладі відважних воїнів-інтернаціоналістів, їхнього героїзму виховується не одне покоління громадян. Їхня мужня витримка — це приклад для нашої молоді. Тож, ми маємо знати про страшні події афганської війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які своєю відвагою і мужністю засвідчили відданість військовій справі. І сьогодні, коли Україна опинилася в ситуації зовнішньої військової  агресії, наші ветерани-афганці в перших рядах стали на захист Батьківщини.

Світла пам’ять загиблим, безмежна вдячність і низький уклін.

Кожен, хто вітав воїнів-афганців бажали їм продовжувати триматись один-одного, жити в здоров’ї і мирі.

Більше 100 почесних відзнак було вручено учасникам бойових дій.

У ході урочистостей привітали матерів воїнів загиблих в Афганістані Ію Аврамівну – матір Юрія Брюховця та Раїсу Єфримівну – матір Анатолія Парубця.

Приємним подарунком для присутніх було вітання гурту «Набат», який виконав пісні, де оспівано емоції пережиті воїнами-афганцями.

По закінченні урочистостей керівники району та міста, учасники бойових дій, представники районних та міських установ, організацій, представники громадськості та духовенства традиційно поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам і вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Читати по темі:  Покладання квітів до пам’ятника загиблим ніжинським воїнам-афганцям

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь