Соціальним робітникам і психологам встановлять надбавку за вислугу років

 

 

 

 

Згідно з пунктом 2 Порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 06.07.2011 р. за № 815/19557, (далі — Порядок) вислугу років встановлюється залежно від стажу роботи в таких розмірах: понад 3 роки — 10 відсотків до посадового окладу; понад 10 років — 20 відсотків; понад 20 років — 30 відсотків.

Переліком посад працівників, які мають право на встановлення надбавки за вислугу років, визначеним пунктом 3 Порядку, не було передбачено таких посад, як соціальний робітник і психолог. Наказом № 1873 право на таку надбавку поширено на зазначені категорії працівників державних та комунальних установ соціального захисту населення.

Наказ № 1873 набрав чинності з дати його офіційного опублікування 18.01.2019 р. Встановлення надбавки за вислугу років працівникам, у тому числі тим, які за даними трудових книжок на дату набрання чинності наказом № 1873, мають необхідний стаж роботи, здійснюється з дотриманням норм пункту 9 Порядку, яким передбачено, що «встановлення надбавки за вислугу років або зміна її розміру проводиться з початку місяця, що настає за місяцем роботи, в якому виникло таке право».

Таким чином, надбавка за вислугу років соціальним робітникам і психологам державних та комунальних установ соціального захисту населення установ установлюється з 01.02.2019 р. у відповідному розмірі з урахуванням наявного стажу роботи.

Подробиці: buhg

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь