Безкоштовне зубопротезування для ніжинських пільговиків – це реально?

 

 

 

 

Ніжинській стоматологічній поліклініці потрібно 650 000 грн на протезування зубів. Таке прохання було озвучено на засіданні бюджетної комісії, що відбулась 19 лютого.

Раніше на зубопротезування поліклініці виділялись кошти в розмірі 40 000 грн з фонду «Турбота». Витрачались вони на протезування зубів учасників АТО. Проте, завідуючий поліклінікою Віталій Ярошенко Віталій зауважив, що коло пацієнтів, яким необхідно надавати безкоштовно послуги з протезування треба розширювати. До них мають входити пільгові категорії серед яких ветерани війни, учасники бойових дій та ветерани праці. Це 240 людей на рік. Для цього з міського бюджету необхідно виділити 650 000 грн. «Я не прошу виділяти суму у повному обсязі, але хоча б по можливостям бюджету», – зазначив Віталій Миколайович.

Начальник фінансового управління Людмила Писаренко  зазначила, що з міського бюджету таких видатків ніколи не було. «Ми витрачали до 40 000 грн щорічно на зубопротезування. Якщо говорити про півмільйона, то це непосильна сума для міського бюджету. Але ми можемо внести  зміни в програму «Турбота», і якщо будуть додаткові кошти, депутати на сесії приймуть відповідне рішення. Таким чином ми зможемо проплачувати зубне протезування й іншим пільговим категоріям не тільки учасникам АТО, але й іншим пільговим категоріям», – зазначила Людмила Писаренко.

Дану пропозицію підтримали присутні депутати на комісії.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь