Сергій Охонько про те, чи завершать у Ніжині проектування сучасного басейну

Третій рік міська рада не може дофінансувати розробку проекту по будівництву нового сучасного басейну. На бюджетну комісію, яка відбулася 19 лютого, виносилось питання щодо виділення коштів в розмірі 300 000 грн. Таку суму депутати погодили і прийматимуть відповідне рішення на сесії міської ради. Зазначимо, що своєчасне завершення проекту дасть можливість прийняти участь у конкурсі фінансування будівництва за кошти державного бюджету.

Кожне місто веде боротьбу за інвестора, інвесторів мало, а міст чимало. Одним із критеріїв інвестиційної привабливості є людський ресурс. І «свідомі» міста це розуміють, тому і створюють умови для того, аби фахові кадри не тільки не залишали рідного міста, а й навпаки – приїздили!

Місто Ніжин налічує близько 71 000 жителів, але жодного діючого басейну для дорослих в місті немає. І не тільки в місті, а й в сусідніх районах. Нашому населенню потрібен сучасний басейн, адже це інвестиція в здоров’я дітей. Лише в управлінні освіти міста на обліку перебувають близько 1 000 школярів, і з них травматологічна група – 756 дітей та неврологічна група – 158 дітей.

Згідно проекту, майбутній комплекс буде  з 25-метровим спортивним басейном на 6 доріжок, басейном для навчання плаванню та реабілітації, а також спортивною студією. Універсальні технології дозволятимуть комплексу трансформуватись з режиму «змагання» в режими «тренування», «оздоровлення», і «сімейний відпочинок».

 

Створення цього басейну відкриє Ніжину можливість проводити професійні міжнародні змагання з плавання, що дасть поштовх для розвитку спортивного туризму.

Окрім того, вже виділена земельна ділянка  під будівництво сучасного оздоровчого комплексу. Знаходиться вона по вулиці Незалежності.

Містяни кажуть, що з нетерпіння чекають на басейн. Влітку 2017 року було зібрано біля 9000 підписів за підтримку будівництва.

За словами ініціатора будівництва водно-спортивного комплексу, депутата Чернігівської обласної ради Сергія Охонька, Ніжин має всі шанси отримати сучасний басейн.

«Перші кроки зроблено, а навколо зведення басейну мають об’єднатися всі. Попереду – важка робота по залученню коштів. Будуть перемоги, не виключаються й локальні поразки, але ми не зупинимося й продовжуємо боротьбу за розвиток нашого регіону, і разом з тим – за будівництво першого сучасного оздоровчого комплексу з басейном в Чернігівській області. Його наявність дасть можливість не тільки оздоровлювати громаду, проводити реабілітацію, а й приймати міжнародні змагання, що в свою чергу дало б розвиток спортивного туризму, як складової економіки Ніжина», – прокоментував Сергій Охонько.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь