У Ніжині проведуть контрдиверсійні навчання

 

 

 

 

Ніжинців перевірятимуть на пильність. Проведення навчань та перевірки реагування населення проводитимуть з 25 лютого й до 1 березня.

Антитерористичний центр при СБУ спільно з Військовою службою правопорядку у Збройних силах України запланували проведення навчань з перевірки дієвості реагування на диверсійну (терористичну) загрозу на одному з об’єктів критичної інфраструктури Ніжина. Серед об’єктів, які тестуватимуть можуть бути транспортні комунікації, культурні заклади, об’єкти життєзабезпечення та  об’єкти з масовим перебуванням людей, будівлі органів влади, тощо.

Навчання спрямовані на перевірку антитерористичного захисту зазначених об’єктів.

Спеціальні служби вчитимуть жителів міста, національну поліцію України, Службу Безпеки України, органи державної влади, органи місцевого самоврядування своєчасно виявляти терористичні загрози та адекватного реагувати.

У ході “антитерористичних курсів” навчатимуть пошуку ознак диверсійних та/або терористичних проявів; фіксації несанкціонованих прольотів дистанційно керованих літальних апаратів та організації відповідних заходів реагування. А також виявляти факти спостереження за важливими об’єктами або осіб, що здійснюють спостереження чи передачу інформації про його результати; схованок, місць закладання зброї, боєприпасів, вибухових речовин, засобів зв’язку, тощо. Отримання фактів життєдіяльності або відпочинку невідомих осіб в непридатних для цього місцях; місць тривалої автономної життєдіяльності організованих груп невстановлених осіб; маскування переміщень та розташування невідомих (підозрілих) осіб, наявності в них чи встановлення пристроїв, що мають ознаки вибухових предметів; осіб, які цікавляться характеристикою того чи іншого об’єкта критичної інфраструктури, порядком його охорони чи організацією перепускного режиму.

Мешканців міста просять з розумінням віднестися до можливих обмежувальних заходів, не перешкоджати діям правоохоронних органів та зберігати спокій.

При виході з домівок при собі обов’язково мати документи, що засвідчують особу.

У випадку виявлення підозрілих осіб, підозрілих предметів, або отримання інформації про наміри здійснення терористичної, диверсійної, розвідувально – підривної діяльності негайно повідомляйте до:

– Служби безпеки України – (0462) 676 – 208;

– Національної поліції України – 102, або в м. Ніжині 2-30-48, 0684695239.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь