Куди «НіжинТеплоМережі» витрачають кошти інвестпрограми?

 

 

 

 

Відповідно до Закону України «Про теплопостачання», існує порядок погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання України. Схвалювати Інвестиційну програму ТОВ «НіжинТеплоМережі” має міська рада кожного року.

У даній програмі прописуються джерела фінансування Інвестиційної програми, і досить часто ці програми слугують мотивом для підняття тарифів на послуги для населення. Придбання котлів, модернізація матеріально-технічної бази та багато чого іншого справді вимагають чималих коштів, але чи відповідають дійсності заявлені підприємством на папері суми та потреби?

Найближчої сесії Ніжинської міської ради планувався розгляд рішення «Про затвердження інвестиційної програми товариства з обмеженою відповідальністю “НіжинТеплоМережі” на 2019 рік». Затвердження подібного рішення в кінцевому результаті могло б призвести до нового здорожчання послуг на тепло та водопостачання. Але з’явилися деякі нюанси, які привернули до себе увагу та завадили затвердженню подібного рішення. Депутатів зацікавили суми, які були заявлені, як необхідні витрати з 2015 року. У цей період по інвестпрограмах підприємства ТОВ «НіжинТеплоМережі» було заплановано використати 11 мільйонів гривень, з них реально використали лише 1 мільйон 700 тисяч. Постає логічне питання – «Куди пішла решта коштів?». Якщо підприємство потребує збільшення рівня фінансування інвестиційної програми, то це має бути детально розписано. Тому секретарем Ніжинської міської ради Валерієм Салогубом було запропоновано не вносити дане питання до порядку денного на найближчу сесію без деталізованого звіту по руху коштів. Якщо ж звіт буде наданий то рішення «Про затвердження інвестиційної програми товариства з обмеженою відповідальністю НіжинТеплоМережі на 2019 рік» буде розглянуто на сесії поза основними питаннями в різному.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь