Державні субвенції направлені на Ніжин депутати “прийняли” не одразу

 

 

 

 

На засіданні сесії міської ради 27 лютого обговорили направлення державних субвенцій на соціально-економічний розвиток Ніжина.

Зазначимо, що кожного року народний депутат, котрий опікується тим чи іншим виборчим округом, виносить на рішення Уряду проекти щодо соціально-економічного розвитку, котрі фінансуватимуться субвенціями з державного бюджету. Проаналізувавши визначені проекти Олександром Кодолою, ніжинські депутати дійшли до думки, що потреби, на які виділяється близько 10 млн. грн. треба переглянути.

Секретар міської ради Валерій Салогуб зауважив, що дане питання вже піднімалось у минулому році. Тоді пропонувалось народному депутатові, перед тим, як виносити проекти на рішення Уряду, погоджувати їх з ніжинською громадою.
«Ті потреби, які пропонує профінансувати народний депутат з державного бюджету важливі для  громади: забезпечення необхідним інвентарем соціальні установи, встановлення майданчиків, купівля футбольної форми. Але, можливо, більшість громади має інше бачення, і його потрібно проаналізувати, адже у міста є нагальні потреби, котрі впливають на соціально-економічний розвиток. Тож, до обговорення розподілу бюджетних коштів треба запросити громаду, громадську раду, можливо залучити соцмережі».

Дану пропозицію вважали слушною більшість депутатів і хотіли відправили на доопрацювання питання щодо погодження субвенцій на соціально-економічний розвиток .

Та в цього питання є й певний ризик. Адже виділення коштів на ті, чи інші проекти – це повноваження і ініціатива народного депутата і залучає він їх на прохання своїх виборців, які до нього звертаються, а не відповідно до пропозицій депутатів міськради. Окрім того, він може їх направити на інші громади округу.

У ході сесійного засідання ситуацію пояснила начальник фінансового управління Людмила Писаренко. Суми про які йде мова вже схвалені Урядом і направлені на рахунок міського бюджету, тож не проголосувати за ці зміни до бюджету депутати не можуть. Перерозподіляти їх буде проблематично, і займе це не один місяць, а незадіяними кошти не можуть лежати на рахунку міста, окрім того, роботи по більшості об’єктів розпочаті.

Аби обговорити дане питання депутати взяли навіть перерву на 15 хвилин. Розуміючи, що в даному випадку міська рада має прийняти рішення щодо включення даних субвенцій до бюджету, “За” проголосувало 19 депутатів. Проте, не змінили думку, що потрібно з народним депутатом обговорювати потреби міста та виділення коштів на соціально-економічний розвиток

Марина Волинець

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь