Учні Ніжинської хореографічної школи – лауреати Міжнародного фестивалю

 

 

 

 

23-24 лютого 2019 року в місті Києві за підтримки Міністерства культури України відбувся престижний Міжнародний фестиваль-конкурс талантів «УКРАЇНА ЄДНАЄ СВІТ».

Основна мета фестивалю-конкурсу – популяризація дитячо-молодіжної творчості, надання дітям та молоді можливості самовираження, творчого спілкування, виявлення нових талантів, а також  знайомство з  кращими зразками світової та національної культури і мистецтва.

Учасниками фестивалю-конкурсу стали хореографічні колективи різних танцювальних напрямків, вокалісти, хористи, інструменталісти,  майстри розмовного та оригінального жанрів тощо (вікова категорія: від 3-х і старші).

Конкурс в номінації «Інструментальний жанр» проходив  в приміщенні Національного педагогічного університету ім.  М.П.Драгоманова. Виконавці-інструменталісти   з різних куточків України (близько 100 чол.)  грали на фортепіано,скрипці,баяні,акордеоні, народних інструментах (соло, дуети, ансамблі).

10 учнів Ніжинської дитячої хореографічної школи разом зі своїми педагогами взяли участь у номінації «Інструментальний жанр. Фортепіано»  та  заслужено стали лауреатамиМіжнародного  фестивалю-конкурсу талантів «Україна ЄДНАЄ СВІТ»:

  • Кузьменко Софія /викладач Гроздовська О.Г./ – 2 місце /Щедрик. Обр. М.Леонтовича/
  • Литвинов Володимир /викладач Пампура В.В./ – 2 місце /С.Джоплін. Артист естради/
  • Мазур Яна /викладач Колодка І.Є./ – 2місце /І.Столяревський. Варіації на тему «Пісеньки Левеняти і Черепахи»/
  • Пешко Єлизавета /викладач Колодка І.Є./ – 2 місце /Л.Шукайло. Імпровізація/
  • Степанова Сніжана /викладач Дяконенко Т.В./ – 2 місце /В.Подвала. Полька-дисонанс/
  • Шукліна Каріна /викладач Дяконенко Т.В./ – 2 місце /М.Шейко. Миттєвість/
  • Банзерук Софія /викладач Дяконенко Т.В./ – 3місце /Л.Ємельянова. Маленька бешкетниця/
  • Москаленко Герман /викладач Ревенчук В.В./ – 3 місце /Є.Крилатов. Попурі з м/ф “Троє з Простоквашино”, аранжировка для фортепіано С.Маковського/
  • Ракоїд Марія /викладач Колодка І.Є./ – 3 місце /В.Вірменич. Чорнобривці/
  • Ходак Анна /викладач Колодка І.Є./ – дипломант /Д.Зайцев. Ой, дівчино, шумить гай/

Учні Ніжинської дитячої хореографічної школи були єдиними учасниками,  хто навчається грі на фортепіано у форматі  загального фортепіано, проте почесне журі (голова – кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти, професор, відмінник освіти України  Завадська Тетяна Миколаївна) оцінювало їх нарівні з учнями музичних шкіл. Тому  і для учнів, і для викладачів  Ніжинської дитячої хореографічної школи  здобуті  нагороди  є вагомими досягненнями,  що підтверджують високий рівень знань учнів школи та їх високу виконавську майстерність.

Конкурс в номінації «Інструментальний жанр» проводився у закритому форматі: в зал можна було заходити  на час виступу конкурсанта лише викладачам та рідним. Викладачі раділи за своїх учнів,які натхненно виконували  конкурсні твори. Слухаючи  юних конкурсантів,розумієш як багато талантів в нашій рідній Україні.

Щира  подяка організатором такого важливого та необхідного для дітей, і дорослих  конкурсу,де є можливість спробувати свої можливості в усіх жанрах мистецтв! Нових творчих здобутків вам, юні обдарування Ніжинської дитячої хореографічної школи!

Гроздовська О.Г.,

викладач Ніжинської дитячої хореографічної школи

DSC04645

IMG_20190223_110615

 IMG_20190223_105140_3

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь