“Бій з тінню” або Чи є результати боротьби з самогоноварінням у Ніжині

 

 

 

 

Варіння самогону та його збут – проблема, з якою стикається чи не кожне місто. Скандальна ситуація трапилась і в Ніжині 28 лютого. У центрі міста, по вулиці Гребінки знаходиться кіоск через віконце якого здійснюється продаж самогону невідомого виробника. Про це сайту “Нежатин” повідомив депутат міської ради Андрій Гомоляко. До даної торгової точки протоптана стежина і відбувається систематичний продаж. Як кажуть очевидці – покупці не вибувають.

“Я особисто вирішив перевірити цю ситуацію, адже жителі вулиці скаржились мені на постійних розгул п’яних людей у даному місці. А це ж центр міста, до того ж сама будівля є історично-культурною спадщиною і знаходиться біля храму. Першого разу, коли я прийшов, стояв шостий у черзі. Переконався, що дійсно збувають алкоголь. Повідомив про це заступника керівника поліції, який дав свій телефон, повідомивши: «Якщо ще раз виявите, виїдемо на місце події».  Наступного разу я прибув туди, виявив, що торгівля не припинилась, подзвонив заступнику, але він слухавки не взяв, і я викликав поліцію. Швидкої реакції не було на даний інцидент. Поки я чекав поліцію, приїхав власник торгової точки, і почав мені погрожувати розправою. Я подзвонив поліції вдруге. По той бік слухавки мені повідомили, що наряд вже під’їжджає. Після цього у мене вирвали з рук телефон.  Приїхавши на місце події, поліцейські склали протокол і повідомили, що будуть виясняти обставини”, – розповів журналістам Андрій Гомоляко.

Ми зв’язались з відділом поліції, аби дізнатись, які ж були результати розслідування.

Нам повідомили, що було проведено ретельну перевірку.  Працівники поліції опитали свідків і 4 березня був проведений рейд у ході якого склали протокол відносно порушення за статтею 176 Кодексу України. На місці працівники поліції  наклали максимальний штраф – 170 грн., і вилучили самогон у кількості 11 літрів, який знищили шляхом виливання у ґрунт. Також у поліції повідомили, що у майбутньому контролюватимуть дану адресу.

Отже, торгову точку закрили на 2 тижні, і потенційно власник може відновити свою діяльність. Проте, ситуація набагато гірше. Учора ж, 4 березня, у телефонній розмові Андрій Гомоляко повідомив, що торгівля продовжується.

Воно і не дивно, адже кого налякає штраф у розмірі – 170 грн.? Виходить такий собі “бій з тінню», коли в Ніжині по факту боряться з самогоноварінням, приймають міри, а на справі – ці “удари” ніяк не б’ють по організаторам підпільного бізнесу. Це ж саме стосується і закладів з гральними автоматами.

Марина Волинець

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь